11 C
Alicante
30.4 C
Málaga
20.2 C
Las Palmas de Gran Canaria

Spansk mat

Nyttårsfeiring med 12 druer

Allerede i november kan man finne ferdigskrelte og steinfrie druer på boks i butikkhyllene....

Oliven innhøsting – det grønne gullet

Oliven blir ofte kalt det grønne gullet (el oro verde). Fordi det har hatt...

Fiken – Frukt fra tidenes morgen

Alle som jevnlig tar seg en tur ut av sentrumsbebyggelsen her i Spania har...

Druer fra Spania – Nå er de søtest, billigst og best

Mange nordmenn forbinder høsten med tyttebærplukking og poteter som skal dras opp av jorda....

Granateplene er modne

I september modnes granateplene for fullt og det er på tide å innta høstens...

Kaktusfiken – higos chumbos

I Spania er Kaktusfiken er egentlig en typisk sommerfrukt vi ser i butikken og...

Angulas, eksklusive babyål

Babyål, eller «angulas» som det kalles på spansk, er blant Spanias dyreste råvarer. De...

Tapas ekte spansk småsnack

Spanias regjering har vedtatt at tapas er offisiell spansk kulturarv. De populære smårettene som...

Chirimoya, søt snadderfrukt

Denne tropiske frukten har lenge blitt dyrket i deler av Spania. Og i følge...

Ristede kastanjenøtter

Når lukten av ristede kastanjenøtter flyter utover sentrumsgatene er det ingen tvil lenger om...

Las Torrijas – Arme riddere er tradisjonell påskerett i Spania

Den søte brødretten ”Las Torrijas” er en av landets best bevarte påsketradisjoner.  Å spise ”Torrijas”...

Salmorejo – fløyelsmyk sommerfristelse

Et av det spanske kjøkkenets herligeste fristelser er den tomat- og brødbaserte retten salmorejo.  Den...

Churros – Det er lett å bli avhengig

Churros er kanskje et av de mest ur-spanske bakverkene som finnes. Det er umulig...

Cochinillo – spansk festmåltid fra Segovia

I Spania har hver familie forskjellige mattradisjoner rundt juletider. Det blir ofte servert sjømat...

Miniretorta er «Spanias beste ost»

Spania er viden kjent for sine gode oster og kanskje spesielt manchego. Det er...

Spansk svineskinke – Et religiøst og politisk verktøy

Spekeskinkene som henger fremme er et vanlig syn på spanske barer og restauranter. Ofte...

Artisjokk – Et «forbudt» afrodisiakum

Gamle myter om artisjokkens opprinnelse gjorde den til et afrodisiakum, Men denne dårlige effekten...

Gazpacho – En porsjon spansk historie

Lykken er varm vind, solen i det som nesten føles som senit, en iskald...

Sommerne er «høytid» for moreller i Spania

I Norge vet vi det er sommer når jordbærselgerne titter frem langs veien og...

Membrillo: Manchego-ostens søte venn

Med en emmen og ubehagelig smak, og konsistens som et nykløyvd vedtre, er det...