12.7 C
Alicante
30.4 C
Málaga
18.4 C
Las Palmas de Gran Canaria

Spansk mat

Høstkos med kastanjenøtter

Ingenting minner mer om spansk høst enn når de spanske señorasene trekker ut i...

Granatepler fulle av antioksidanter

Høst og vinter i Spania er høysesong for antioksidantbomben granatepler. Men du finner dem...

Safran Spanias røde gull

Den gir farge til Spanias gule Paella og Spania var tidligere storeksportør av safran,...

Fiken – Frukt fra tidenes morgen

Alle som jevnlig tar seg en tur ut av sentrumsbebyggelsen her i Spania har...

Salmorejo – fløyelsmyk sommerfristelse

Et av det spanske kjøkkenets herligeste fristelser er den tomat- og brødbaserte retten salmorejo.  Den...

Spansk påske-kake, Mona de Pascua

I flere århundrer har spanjolene laget sin "mona". Man finner oppskrifter til bakverket i...

Nyttårsfeiring med 12 druer

Allerede i november kan man finne ferdigskrelte og steinfrie druer på boks i butikkhyllene....

Ristede kastanjenøtter

Når lukten av ristede kastanjenøtter flyter utover sentrumsgatene er det ingen tvil lenger om...

Oliven innhøsting – det grønne gullet

Oliven blir ofte kalt det grønne gullet (el oro verde). Fordi det har hatt...

Spanske druer

Druer modnes først i juni i Spania. Men "høysesongen" er i august og overfloden...

Kaktusfiken – higos chumbos

I Spania er Kaktusfiken er egentlig en typisk sommerfrukt vi ser i butikken og...

Angulas, eksklusive babyål

Babyål, eller «angulas» som det kalles på spansk, er blant Spanias dyreste råvarer. De...

Tapas, ekte spansk småsnack

Tapas ble av den spanske regjeringen i 2018 erklært som del av den spanske...

Chirimoya, «Den deiligste frukt»

Chirimoya er i følge Mark Twain "den deiligste frukten man kjenner". Denne tropiske frukten har...

Panettone – gigant muffins og spansk juletradisjon

Panettone er den gigantiske muffinsen som er å finne i spanske butikker før jul....

Las Torrijas – Arme riddere er tradisjonell påskerett i Spania

Den søte brødretten ”Las Torrijas” er en av landets best bevarte påsketradisjoner.  Å spise ”Torrijas”...

Churros – Det er lett å bli avhengig

Churros er kanskje et av de mest ur-spanske bakverkene som finnes. Det er umulig...

Cochinillo – spansk festmåltid fra Segovia

I Spania har hver familie forskjellige mattradisjoner rundt juletider. Det blir ofte servert sjømat...

Miniretorta er «Spanias beste ost»

Spania er viden kjent for sine gode oster og kanskje spesielt manchego. Det er...

Spansk svineskinke – Et religiøst og politisk verktøy

Spekeskinkene som henger fremme er et vanlig syn på spanske barer og restauranter. Ofte...