Leiebil i Spania – Seks spørsmål før du bestiller feriebilen

Publisert

Titusener av nordmenn leier bil i løpet av ferien i Spania hvert år. Med en leiebil blir turen til stranda og shoppingsenteret langt enklere. Hele oppholdet blir lagt mer fritt for stress når man kan sette seg i en egen leiebil direkte på flyplassen og ha den tilgjengelig under hele oppholdet.

Seks ofte sporte spørsmål om leiebil i Spania:

Er leiebil dyrt i Spania?

Spania er et ferieland hvor etterspørsel etter tjenester som leiebil varierer sterkt i løpet av et år. Etterspørselen er høyest i juli måned med topper også i påskeferien og juleferien.

Om vi tar utgangspunkt i leie av bil for en uke, med utlevering i mai måned koster er det leiebiler fra 109.64 Euro med utlevering på Alicante Flyplass fra SpaniaGuiden. Med utlevering på Oslo flyplass Gardermoen er Avis billigste alternativ nesten tre ganger høyere med 3110,94 NOK.

Forsikring av leiebil i Spania

Alle leiebiler i Spania har obligatoriske forsikringer inkludert. Det vil si personforsikring, tredjepartsforsikring og kaskoforsikring med tyveriforsikring inkludert. Forsikringen omfatter derimot ikke skader på dekk/lås/nøkkel/glass/felger/understell/interiør, ting som ofte skades når enkelte leiebil-kunder velger å være litt mer uforsiktige enn om bilen var deres egen.

En utvidet forsikring eliminerer egenandel ved skade og behovet for å legge igjen sikkerhetsdepositum.

Depositum på leiebil i Spania

Leietaker må legge igjen et depositum når man leier bil, med mindre man tegner utvidet forsikring. Dette er en del av utleiers garanti for at bilen blir tatt vare på og at det er dekning ved eventuelle skader utover det som dekkes av forsikringen.

Bensin på leiebiler i Spania

Priser på leiebil er lav i Spania. Så leverandørene gir ikke bort selv bensin på tanken. Man forventer at bilen leveres tilbake med tilnærmet tom tank. Ofte må du betale for en full tank ved utlevering uten refusjon ved retur med mindre du aksepterer et gebyr for at man kontrollerer mengde og foretar selve refusjonen.

Tilbydere av leiebil i Spania

Markedet er delt opp mellom internasjonale, nasjonale og lokale tilbydere. I tillegg finnes det en del leiebil-meglere som bruker sin store brukermasse for å forhandle frem bedre betingelser og lavere priser. Internasjonale leverandører er normalt blant de dyreste. Nasjonale leverandører som GoldCar, Centauro, Recordgo kan ha gode tilbud men forvent at prisen blir høyere etter at nødvendige tillegg er lagt til. SpaniaGuiden er en norsk leiebil-megler som har lagt alle tillegg inn i to standard pris-modeller for å gjøre alt enklere i tillegg som til goder som full refusjon for bensin på tanken etc.

Aldersgrense for leiebil i Spania

I Spania ønsker man seg primært sjåfører over 24 og under 75 år. Enkelte selskaper tillater eldre og yngre førere men da mot en ekstra forsikring.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter