Forsikring av leiebil i Spania?

Publisert

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva “standard” forsikring inkluderer og hvorfor man ellers kreves for depositum når man henter ut en leiebil i Spania. Leiebilselskapene tilbyr utvidet forsikring som eliminerer kravet om depositum men hvorfor kreves depositum når reiseforsikringen også dekker leiebil?

SpaniaGuiden.no har leid ut biler i Spania siden 1999 med obligatoriske forsikringer inkludert. Det vil si tredjeparts-forsikring og en delkasko. Ditt ansvar ved normale forhold er altså oppad er begrenset til depositumet. De fleste velger likevel å leie med utvidet forsikring på grunn av fordelene:

  • Ingen depositum/ingen blokkering på kort*
  • Ingen egenandel ved skade**
  • Ingen egenandel ved behov for veihjelp

*Standard depositum er 900-2100€ . Billigst for for små og mellomstore biler. Den utvidete forsikringen eliminerer selskapets risiko ved å levere ut bilen og dermed faller kravet for depositum bort.
**Utvidet forsikring dekker ikke tap av nøkler, antenne, bøter, skader som følge av uforsiktighet, skader fra terrengkjøring etc.

Men reiseforsikringen inkluderer forsikring for leiebil – Trenger jeg utvidet forsikring?

Reiseforsikring som inkluderer skader på leiebil eliminerer ikke krav om depositum eller ansvar ved skade. Blir det skader på bilen mister du hele eller deler av depositumet. Forsikringsselskapet ditt kan refundere deg i etterkant. Men en slik forsikring er en sak mellom den som leier bilen og og forsikringsselskapet i hjemlandet.

Ekstra forsikring for leiebilen – for din sinnsro!

Noen tilbydere av leiebil oppgir prisen uten den obligatoriske forsikringen. Sjekk derfor at det er forsikring inkludert i prisen før du bestiller. SpaniaGuiden oppgir alltid pris inkl. forsikring og inkl. obligatoriske gebyrer som flyplasstillegg og gebyr for refusjon av bensin.

Har du spørsmål om forsikring av leiebil eller noe annet bør du ta en titt på SpaniaGuidens FAQ: Ofte stilte spørsmål om leiebil i Spania.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Flere relaterte nyheter