Leiebil fra Alicante og Malaga flyplass – Tips før du bestiller

Publisert

Leiebil i Spania er vanlig for å komme seg rundt når man er på ferie. Det gir frihet til å oppleve dette spennende landet i komfort og i eget tempo. Leverandørenes betingelser er hele tiden i utvikling. De endrer seg fra sesong til sesong så ta en titt på våre tips før du bestiller bil.

Leiebil forsikring – Les SpaniaGuidens tips om reiseforsikring og forsikring av leiebil i Spania.

Malaga flyplass leiebil og Alicante flyplass leiebil

Finanskrisen førte med seg store endringer og videre i 2017 og 2018 har flere av de største leverandørene i Spania blitt kjøpt opp eller slått sammen med andre selskaper. Dette har ført til fortsatte endringer i betingelsene. Mange har nå reiseforsikring som inkluderer skade på leiebil, noe som fører til mange misforståelser da din egen reiseforsikring kun er en sak mellom deg og forsikringselskapet.

De fleste henter leiebilen direkte på Malaga eller Alicante flyplass. Leverandørene har nå blitt strengere på en rekke områder.

OPPLEV SPANIA: Leiebil er billig i Spania og på ferie til Malaga eller Alicante velger mange denne praktiske måten å få mer ut av ferien. Mange av de vanligste spørsmål er relatert til de forskjellige gradene av forsikring man kan kjøpe som tillegg. Merk at reiseforsikring som dekker leiebil IKKE erstatter den forsikringen som selges sammen med bilen og uten utvidet forsikring må du uansett legge igjen depositum.

Del 1) Viktigste ting å huske på før du bestiller leiebilen:

  • Reiseforsikring som inkluderer skader på leiebil eliminerer ikke krav om depositum eller ansvar ved skade. Blir det skader på bilen mister du hel eller deler av depositumet. Men du kan forsikringsselskapet ditt refundere deg i etterkant.
  • Prisen på leiebil i Spania er generelt svært lave noe som betyr at tillegg kan utgjøre en vesentlig del av prisen. På samme måte som ved lavpris-fly. Se på totalprisen når du vurderer kostnaden ved å leie bil i Spania, selv etter tillegg er prisen svært lav sammenliknet med andre land.
  • Blir du bedt om å betale bilen i norske kroner eller Euro, velg lokal valuta altså Euro, det blir billigere enn å “veksle” via kortet ditt.
  • Depositum på leiebilen har økt samtidig som prisene på leiebilen har gått ned. De fleste velger nå å tegne utvidet forsikring og slipper dermed depositum som kan være på opptil €2000. Utvidet forsikring fjerner også ansvar ved skade på bilen.
  • Det spanske luftfartsverket har satt opp leien for flyplass-kontorene til de som leverer ut leiebilen. Som en konsekvens av dette tar enkelte av leverandørene et flyplass-tillegg på €29.
  • Fri kilometer er fortsatt standard på de fleste destinasjoner som Alicante og Malaga Flyplass. Henter du leiebilen i Barcelona eller i Madrid kan det være en grense på antall km du kan kjøre total.
OPPLEV SPANIA: En kort kjøretur fra stranden finner man idylliske små hvitkalkede landsbyer verdt et besøk. Hver landsby har sine spesialiteter og veien fra åkeren til middagsbordet er kort her så forvent gode opplevelser i nesten hver restaurant eller bar her.

Alicante og Malaga flyplass er vanligste hente-stedet for leiebil i Spania.

Del 2) Forsikring, depositum og utlevering.

Forsikring, hva dekker den? Er utvidet forsikring anbefalt? Hva dekker reiseforsikringen?

Bilene leies ut med alle obligatoriske forsikringer. Det vil si: personforsikring, tredjepartsforsikring og kaskoforsikring med tyveriforsikring inkludert. Forsikringen omfatter derimot ikke skader på dekk/lås/nøkkel/glass/felger/understell/interiør. Maks egenandel ved skade varierer mellom biltypene. For små og mellomstore biler er beløpet 950-1200 Euro.

Hva fordeler gir utvidet forsikring meg?

Utvidet forsikring på leiebil i Spania har ikke egenandel ved skade og dermed er det heller ingen depositum for leiebilen. Utvidet forsikring uten egenandel kan bestilles som et tillegg når du reserverer leiebilen, se “tillegg” hvor også prisen for din bil i den aktuelle perioden vises.


Til Spania i ferien? Se tilbud på leiebil for Alicante flyplass


Reiseforsirkingen min dekker skader på leiebil. Hvorfor må jeg legge igjen depositum?

Reiseforsikringen din er en sak mellom deg og selskapet ditt. Leverandøren av leiebilen i Spania krever alltid en sikkerhet / depositum for bilen som leveres ut.

Dersom du skader leiebilen og har skyld i dette selv vil du alltid bli belastet om du ikke har utvidet forsikring fra leverandøren i Spania. Du kan i etterkant kreve å bli refundert på reiseforsikringen du har fra tredjepart. 

Dersom du vil slippe å legge igjen sikkerhets-depositum eller egenandel ved skade må du tegne forsikring fra leverandør av leiebilen i Spania. Forsikring fra tredjepart gjelder ikke som sikkerhet for leverandøren av leiebilen.

Flyplass-personalet sier jeg bør ha utvidet forsikring, kan jeg takke nei? Så lenge du er mellom 24 og 75år, betaler med kredittkort eller ved bruk av debit kort, aksepterer å legge ut for depositum, så kan du takke nei og få bilen utlevert uten noen forsikring utover den som er inkludert i prisen. Dersom du ikke vil legge igjen et depositum må du tegne utvidet forsikring for å leie bil i Spania.

Depositum for bensin, refunderes det ved retur? Hva er bensinpolicy i Spania?

Leiebilen leveres ut med en full tank bensin. Bilene har forskjellig størrelse på tanken derfor varierer kostnaden noe. Prisen står på booking bekreftelsen. Refusjon for bensin på tanken når den returneres håndtere på en av to måter:

Full tank ved utlevering, ingen refusjon

Dette er standard policy i Spania. Når du henter bilen leveres den ut med full tank. Du betaler for en full tank bensin på bilen. Det koster litt mer enn pumpeprisen i hovedsak pga arbeidet med å kjøre bilen og fylle opp etc.

Full tank ved utlevering, med refusjon

Mot en pris på normalt 25 Euro får du refundert penger for den mengde bensin som er på tanken når bilen returneres. Dette er et lønnsomt alternativ om du skal kjøre lite og ikke vil bruke en hel tank. I det du får bilen levert ut kan du velge dette alternativet.

Når bilen leveres ut, hva bør jeg sjekke?

Bruk et par minutter på å kontrollere leiebilen. Alle skrap, bulker etc skal være notert på tegningen av bilen du ser på kontrakten. Meld fra til de som leverer ut bilen om du ser skader som ikke er markert. Er du i tvil, ta gjerne bilde av bilen ved henting og ved avlevering igjen.

Dersom bilen returneres med skader som ikke er notert på kontrakten risikerer du å bli belastet for disse. Dersom bilen har noen defekter du ikke merker før du begynner å kjøre returner til leveringstedet og påpek feilen så den kan noteres på kontrakten. Dersom det er noe som påvirker bilens sikkerhet eller komfort be om en annen bil.

alicante leiebil
Alicante flyplass er det vanligste stedet for henting og utlevering av leiebil i Spania. Området er variert og byr på utallige myligheter for utflukter og opplevelser.

Goldcar, Centauro og Spaniaguiden

SpaniaGuiden har vært den største skandinaviske leiebilmegler i Spania siden år 2000 og er Centauro og Goldcar sine primæree norske partner. SpaniaGuiden er i likhet med Centauro og Goldcar basert i Alicante og man samarbeider tett noe som gir unike gode betingelser, nyttige tips og god service. Du kan du enkelt booke online via det enkleste og raskeste booking system uten å måtte forhåndsbetale noe som helst. SpaniaGuiden tilbyr rabatterte priser og kundeservice på ditt eget språk.

SpaniaGuiden Alicante Leiebil

Del 3) Ting du bør være klar over når du leier i Spania

Jeg har levert tilbake bilen men ser ikke depositum refundert til konto

Refusjon skjer automatisk. Merk at det kan ta opptil 10-15 dager før penger refundert et kredittkort faktisk vises på konto. Hverken SpaniaGuiden eller leverandøren av leiebilen kan påvirke denne prosessen det er din bank / kortselskap som bestemmer når du ser dette på konto.

Langtidsleie – Hvordan få den billigste leiebilen og hvor lenge kan jeg leie?

I Spania er maks leieperiode er 28 til 31 dager pr leiekontrakt. Laveste prisen får du ved å gjøre etterfølgende reservasjoner på maks 28 dager hver (fire uker pr kontrakt).

Når leieperioden løper ut må du tilbake til kontoret hvor bilen ble utlevert for å fornye. Du kan levere tilbake på et annet kontor og få ut en ny bil derifra men du vil da måtte betale et enveisgebyr. Merk at leiebil i Spania er er billigst fra Malaga og Alicante flyplass. Lokale kontorer som Torrevieja har litt høyere pris.

Betale leiebil i NOK eller EUR

Ved bruk av utenlandske betalings kort i Spania får du ofte spørsmål om du vil bli trekket i lokal valuta (EUR) eller i egen valuta (NOK). For mest gunstig valutakurs, velg lokal valuta. Velger du NOK vil kortselskapet ditt og/eller banken din ta et påslag.

Hvor gammel må jeg være for å leie bil i Spania? Er det minimum eller maksimum alder? Hva med unge eller eldre førere?

Du kan leie bil fra du har fylt 21 år i Spania. Førere under 24 år må ha hatt førerkort i minst ett år for å kunne leie bil i Spania. Merk at førere mellom 21 og 24 år, samt de over 75 år vil kunne bli påkrevd en ekstra forsikring hos enkelte leverandører pga ekstra risiko knyttet til disse type førere.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter