Erstatning ved forsinket fly?

Publisert

Hva rettigheer har passasjerene når flyet er forsinket?

Forsinkede flyvninger skjer dessverre regelmessig. Streik eller uvær i ett land fører til forsinkelse som forplanter seg videre til andre avganger og avganger fra andre land. Og i det Norwegian måtte sette mange av sine nye Airbus fly på bakken førte det til en rekke kansellerte og forsinkede flyvninger og et “strammere” program for deres andre maskiner.

Alicante flyplass er en av Europas mest punktlige og effektive. Likevel kan man oppleve at flyet er forsinket ut fra Alicante i på grunn av forsinkelser andre steder i flyeselskapenes rutenett.

Reisende er genrelt lite informert om deres rettighet til erstatning ved forsinket fly.

Har passasjerer rett på kompensasjon ved forsinkelse? Hvordan går jeg frem?

Du kan kreve opptil €600 i kompensasjon dersom flyet ditt har vært forsinket, kansellert eller overbooket siste tre årene. Kompensasjonen avhenger av hvor lang forsinkelsen var og distansen på reisen. Har du hatt dokumentert økonomisk tap som er større enn den standardiserte kompensasjonen, kan du også kreve erstatning for dette. Det finnes online-tjenester som Airhelp.no hvor profesjonelle fremmer kravene til flyselskaper som SAS og Norwegian på vegne av reisende.

Lavprisselskaper som presser prisene ned skaper flere forsinkelser. Dette når flyene går flere etapper med kortest mulig stopp nesten døgnet rundt. En forsinkelse i ett land vil raskt forplante seg videre i rutenettet.

Forbrukerrådet i Norge har samlet god informasjon om hvor og hvordan du får frem for å klage og eventuelt få kompensasjon ved forsinkelser.

Reisendes rettigheter til erstatning kommer i etterkant av regelverk fra EU. 68% av reisende føler at flyselskapene ikke gir dem nok informasjon når det oppstår problemer med flyvninger.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter