Alicante Flyplass (ALC)- Transport med taxi, buss eller leiebil?

Publisert

Alicante flyplass, eller Alicante–Elche Airport som den nå offisielt heter, er en av de største og nyeste i Spania og den som mottar flest reisende fra Norge til Spania. Alicante sentrum ligger 10-15 minutters kjøring fra flyplassen men for reisende til vanlige destinasjoner som Torrevieja, Albir-Altea er veien via Alicante sentrum en omvei.

[Saken er oppdatert med info fra januar 2024]

For å komme seg til og fra Alicante flyplass er alternativene leiebil direkte fra Alicante flyplass, taxi, flybuss eller shuttlebuss. Det rimeligste alternativet til Benidorm og derifra til Albir eller Altea er flybussen fra Alsa som koster €10.45 pr vei med flere avganger hver time. Klikk for detailer om flybussen: Alicante Flyplass <-> Torrevieja og Alicante Flyplass <-> Benidorm, Albir og Altea

Leiebil på Alicante-Elche flyplass

Centauro leiebil alicante flyplass
Centauro | SpaniaGuiden er kjent for de fleste nordmenn som leier bil på Alicante flyplass. SpaniaGuiden Centauros norske hovedagent.

Mange leier bil fra Alicante flyplass, SpaniaGuiden er en norsk tilbyder av leiebil på Alicante flyplass. Du kan bestille online og betale ved utlevering av bilen. Ingen kredittkort kreves for å reservere via SpaniaGuiden.

Taxi fra Alicante flyplass

Taxi fra Alicante flyplass til Torrevieja koster rundt 90 Euro. Taxi fra flyplassen til Albir, Alfaz eller Altea koster i overkant av 90-95 Euro. Turene gjøres normalt på fastpris og prisen står på oppslag ved taxi-stopp eller i taxien.

Alicante flyplass til Torrevieja busstider

Costa Azul opererer flybussen som kjører til Torrevieja fra Alicante-Elche flyplassen: Bussen har avgang hver halvtime med første avgang 07.00 fra Torrevieja og siste avgang 21.00 fra flyplassen. Billett koster 7 Euro pr vei og kan bestilles på selskapets webside.

alicante-flyplass-torrevieja-buss
Bussen fra Alicante flyplass til Torrevieja går nå hele dagen med opptil to avganger hver time.

Skal du til Santa Pola eller Guardamar se på “Intercity” tilbudet fra Costa Azul.

Alicante flyplass til Benidorm med flybussen

Flybussen til Benidorm koster 10.45€, bussen går opptil to ganger i timen. Turen tar 40-55 minutter fra flyplassen til busstasjonen. Første avgang til flyplassen er klokken 07.10 og siste avgang fra flyplassen er klokken 21.00, for avganger fra Benidorm se busselskapets webside. Billetter selges online på flybussens webside.

Alicante flyplass til Benidorm busstider
Bussen fra flyplassen til Benidorm går hver time. Dette er enkleste og raskeste offentlige transport til Albir, Altea eller Alfaz del Pi. Fra busstasjonen i Benidorm er det kort vei med taxi til steder som Albir. Regn 12-17 Euro for taxituren.

Alicante flyplass til Albir med ekspressbuss

Beniconnect kjører direkte mellom Albir og Alicante flyplass. Reisetiden er ca 55 minutter.  For mer informasjon klikk her: www.beniconnect.com


Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter