Leiebil i Spania, tips før du bestiller

Publisert

Det finnes en nyere oppdatert versjon 2017 av denne artikkelen her.

Å leiebil i Spania er billig og praktisk. Prisene er svært lave grunnet beinhard konkurranse så det en del endringer du bør være klar over. SpaniaGuiden har i over 15 år jobbet for gjøre det billig og enklest mulig, uten overraskelser og at henting av leiebilen går raskt uten problemer. I denne artikkelen ønsker vi å gi deg en del nyttige tips, mye nytt for denne 2016-sesongen.

Tips om leiebil fra Alicante flyplass.
Nyttige tips om leiebil i Spania.

Prisene for å leie bil i Spania er nå under halvparten av hva de var for få år tilbake. Finanskrisen i Spania fremprovoserte en del endringer i måten denne bransjen drives på. For deg som kunde betyr det kort sagt lavere priser på leiebilen, langt høyere depositum og utleiere som er noe mindre fleksible og det er nå langt flere som kjøper utvidet forsikring for å unngå å legge igjen depositum som har blitt langt høyere enn tidligere.

1) Henting av leiebilen på flyplassen, betaling og kontroll av bilen

De fleste nordmenn henter leiebilen på Alicante flyplass. De som reserverer gjennom SpaniaGuiden kan gå rett til høyre i ankomsthallen. Der ordnes papirarbeidet. Du trenger pass og helst kredittkort. ID ved leie av bil på Alicante FlyplassAlle førere av bilen må være tilstede og vise gyldig førerkort og en av førerne må betale bilen. Tredjepart kan ikke betale leiebilen. Trenger du f.eks. barnesete uten å ha reservert det på forhånd kan du be om det her.
Når formalitetene er ordnet er det bare å spasere ut i garasje-anlegget som ligger 100 meter direkte bak kontoret. Der venter leiebilen på deg. Kontroller den for skader / mangler, dersom bilen har bulk / skrap fra før vil de være merket av på kontrakten. Noen ganger kan det være små skader på bilen som personalet ikke har notert på kontrakten. Et godt tips er å ta bilder av bilen foran/bak/alle sider. Slik blir det ikke ord mot ord dersom bilen har skader ved retur som var der da den ble hentet. Uansett gi beskjed til personalet på flyplassen om det er noe, har bilen mangler, be om en annen bil.

2) Depositum på bilen og utvidet forsikring

Som sikkerhet for bilen og eventuelle skader som ikke dekkes av basis forsikring krever leverandøren av leiebil i Spania et depositum. Vanligvis i størrelsesorden 900-1500 Euro. De fleste velger nå å bestille utvidet forsikring, som tilsvarer full-kasko. Ved denne forsikringen kreves det ikke noe depositum.

Legger du igjen depositum på leiebilen reserveres beløpet på kredittkortet og reservasjonen kanselleres automatisk når bilen leveres tilbake uten skader. Betaler du leiebilen med debitkort må du alltid tegne utvidet forsikring.

Bestill utvidet forsikring så unngår du depositum og feriebudsjettet blir romsligere.

Se egen sak om forsikring av leiebil i Spania.

3) Depositum på bensin og refusjon

Leiebilene leveres ut med full tank og utleier kalkulerer en pris for drivstoff basert på pumpeprisen som i 2016 er vesentlig lavere enn tidligere år. Bilen leveres tilbake med så tom tank man ønsker og det er ingen refusjon som standard. Ønsker man å få refundert for bensin på tanken ved retur, eller levere den helt full er det mulig. Det er et gebyr på ca 25 Euro knyttet til kostnaden for utleier å kontrollere nivå på tanken etc. Disse to systemene kalles “Full to Empty” eller “Flex Fuel”.

4) Betale leiebilen i NOK eller EUR?

Ved bruk av utenlandske betalings kort i Spania får du ofte spørsmål om du vil bli trekket i lokal valuta (EUR) eller i egen valuta (NOK). For mest gunstig valutakurs, velg lokal valuta. Velger du NOK vil kortselskapet ditt og/eller banken din ta et påslag.

Se pris eller bestill din leiebil på www.spaniaguiden.no

5) 

Leiebil i Spania er super-billig, selv i høysesongen. Men vær informert om praksisen i Spania som vi har informert om her. Så blir starten på ferien uten overraskelser. Sommerferien er høysesong i Spania, det kan være nytt personal på flyplassen og misforståelser kan oppstå. Ikke signer og betal om du mener du blir belastet for noe du ikke har bestilt. Når du har signert kontrakten er det ofte for sent å klage og be om refusjon.

kundeservice_norskHusk at 99% av leieforhold går helt smertefritt, men skulle det være noen problemer er vi der for å hjelpe deg 🙂

Hilsen oss i SpaniaGuiden

For mer detaljert info om leiebil i Spania, SpaniaGuiden har laget denne FAQ basert på de vanligste spørsmål om leiebil i Spania. Se pris eller bestill din leiebil på www.spaniaguiden.no

Se også:

Bør jeg tegne ekstra forsikring når jeg leier bil i Spania?

Tips om leiebil i Spania July 6, 2015

Ofte spurte spørsmål om leiebil i Spania (SpaniaGuiden)

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter