Politimann i Altea dømt for personskade

Publisert

En politimann i Altea slo til en sjåfør som snakket i mobiltelefonen mens han kjørte. Betjenten hevder at mannen angrep ham da han skulle gi ham boten, men dommeren festet ikke lit til politmannens forklaring.

Retten i Benidorm har dømt den lokale politibetjenten til å betale en 2 måneders bot med en daglig innbetaling på 6 euro. I tillegg må betjenten betale 270 euro i erstatning til fornærmede for de to dagene han var arbeidsudyktig og de syv dagene det tok å helbrede skadene, pluss alle saksomkostningene. Dommen bekrefter at betjent A-51 slo til franske Philippe Leon Cohen i venstre del av ansiktet. I følge skaderapporten fikk Cohen skadet både nakken og den venstre nakkemuskelen ved slaget.

Hendelsen skjedde 28. april da Cohen kjørte bil ved grensen til Altea og to lokale politimenn stoppet ham da de så at han snakket i mobiltelefonen. En av betjentene ba om dokumentasjon, men diskusjonen begynte da Cohen hevdet at han ikke hadde snakket i telefonen. Politiet ba da om identitetspapirer, noe Cohen hevdet å ikke ha med seg, men han oppgav likevel sitt NIE-nummer. Betjenten truet da med at han måtte betale boten der og da, eller så ville de beslaglegge bilen. Diskusjonen ble heftigere og Cohen nektet å skrive under på boten. Betjenten hev da forelegget inn vinduet på passasjersiden, og da Cohen skulle plukke den opp slo betjenten til ham gjennom det åpne vinduet.

Ved senere spørsmål om hvorfor politiet slo mannen hevder betjenten at Cohen grep tak i armen hans.

Den aktuelle politibetjenten fra Policia Local i Altea har vært anmeldt for for liknende hendelser tidligere. Han arbeider i dag ved lokalpolitiet i Benidorm.

Ulike forklaringer

I dommen slår dommeren fast at betjentens bevismateriale ”ikke stemmer overens med forklaringen avlagt i retten”. Dommeren tviler også på at Cohen skal ha tatt tak i armen til betjenten og slått den mot døren. Da det ble stilt spørsmål om hvorfor betjenten ikke pågrep Cohen da dette angivelig skjedde, skal han ha svart at han ikke fant det nødvendig siden han allerede hadde notert navnet, og at han der og da ikke fant det passende. Dommeren svarte da at det ikke er vanlig at noe slikt hender uten at politiet pågriper personen etterpå. Dommen presiserer også at forklaringen til den andre betjenten, som var i følge med den anklagde, ikke støtter nok opp om den anklagdes versjon.  Siktede hevdet at han også var blitt skadet, men dommeren har slått fast at det i så fall dreier seg om en ubetydelig skade uten noen som helst merker eller sår.

Dommeren tror mer på forklaringen til Cohen som kontaktet Guardia Civil hvor saken ble anmeldt og hvor han ble sendt videre til et legesenter for behandling av nakkeskadene.

Les også:

Altea: To politimenn arrestert

Altea: Ba om besøksforbud for politisjefen

Altea: Anklager byråden om favorisering ved politiansettelser

Politimann i Altea dømt for personskade

Altea: Løslater arresterte politifolk

Benidorm: Politimann ber staten om nåde

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter