Dommeren løslater foreløpig de to politimennene fra Altea

Publisert

De to tiltalte politimennene må holde seg  minst 500 meter unna Alteas kommunegrense og melde seg for retten én gang i uken.

De to lokale politimennene i Altea som ble arrestert av Guardia Civil onsdag 13. oktober 2010, anklaget for trusler, ulovlig fengsling, tortur og tvang, ble løslatt uten kausjon lørdag 16. oktober. Slik endte en lang dag for de siktede, deres familier og kollegaer som ventet spent på avgjørelsen til dommeren.

Dommeren fra Benidorm begynte ikke forhøret før på lørdagen, og hun var dermed helt på grensen i forhold til tidsfristen som sier at det ikke skal gå mer enn 72 timer før man avhører fengslede.

Avhøret varte ca. to timer frem til lunsj og fortsatte utover ettermiddagen. De to advokatene, en fra rådhuset i Altea og en fra Madrid, vil de neste tre dagene presentere sine anker mot de fastsatte vilkårene.

Forbudet mot å nærme seg Alteas kommuneområde med 500 meter er ment som et forebyggende tiltak som både skal hindre de siktede i å jobbe som politi og i å nærme seg de antatte ofrene sine. I tillegg må de melde seg i retten en gang i uken i stedet for hver femtende dag, som er det vanlige. Aktor ba i utgangspunktet om at de siktede måtte forbli fengslet, men til slutt ble straffen som beskrevet.

Politiforbundet med rutinemessig støtte
Til betjentenes forsvar kritiserte den lokale koordinatoren for fagorganisasjonen ”SEP-CV”, Justo López, den parallelle rettssaken han mener blir ført i media. López minnet om at ”antatt uskyld er en konstitusjonell rett som bør bli respektert i forhold til hvilken som helst person som er blitt pågrepet og anklagd, uavhengig av yrke eller sosial stilling”.

Han kritiserte også at man på denne måten nedvurderer politiet i Altea sin profesjonalitet, med de negative meningene til noen som i sin tid ble anmeldt for trafikkovertredelser, og andre som tar i bruk en rett til å dømme som de ikke har – og som nå sprer tvil rundt betjentenes sannferdighet.

López understreket også at de tiltalte betjentene har utmerket seg som toppidrettsutøvere og representert både det lokale politikorpset og rådhuset i Altea i ulike “olympiader”. Han minnet om at de hver dag har brukt fritiden og ressursene sine for å forberede seg til konkurransene.?Til slutt kritiserte han at sjefen for det lokale politiet i Altea enda ikke kommet på banen ”for å forsvare politikorpset og mennene sine”.

Les også:

Altea: To politimenn arrestert

Altea: Ba om besøksforbud for politisjefen

Altea: Anklager byråden om favorisering ved politiansettelser

Politimann i Altea dømt for personskade

Altea: Løslater arresterte politifolk

Benidorm: Politimann ber staten om nåde

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter