Home Blog Page 111

Flesteparten av boligene for salg i Spania koster under 150.000€

0

65 % av boligene som ble lagt ut for salg i fjerde kvartal 2023, kostet under 150 000 euro. Dette i følge spanias største nettside for boliger for salg, idealista. Av disse boligene var tre av fire (76 %) leiligheter, mens de resterende 24 % var villaer eller rekkehus.

De aller fleste eiendommene er i god stand ifølge selgerne, og bare 15 % oppgir at de trenger oppussing. Når det gjelder antall soverom, har de fleste (44 %) tre soverom, etterfulgt av to soverom (27 %), fire soverom (17 %), ettromsleiligheter (9 %) og ettromsleiligheter (2 %).

De fleste av disse rimelige boligene ligger i Alicante, Valencia og Murcia. Men få av dem ligger direkte i område de fleste turister søker.

Alicante er den provinsen der det største volumet av boliger til salgs for under 150 000 euro er konsentrert: 9,4 % av hele det nasjonale tilbudet ligger i provinsen. Deretter følger Valencia med 7,1 %, Murcia (6,2 %), Barcelona (5,8 %), Granada (4,5 %), Madrid (3,8 %), Almería (3,6 %), Sevilla (3,4 %), Asturias (3,4 %), Castellón (3,3 %) og Tarragona (3,1 %).

Nesten 30 arrestert etter protester i landbruket

Bøndene har blokkert trafikken på både motorveier og i mer sentrale strøk. Frem til i dag, onsdag 14. februar, har 26 personer blitt arrestert i Andalucía i forbindelse med de landbruksprotestene som pågår i Spania uten tillatelser.

Fire av disse kan bli siktet for sin rolle i organiseringen av demonstrasjonene på sosiale medier. I tillegg har politiet identifisert opptil 2 000 deltakere i demonstrasjonene.

I går ble veier blokkert i Sevilla, Granada, Jaén og Cadiz. I dag har opprørte bønder og organisasjonen 6F – som står bak protestene – planlagt blokader i Málaga-provinsen. De avholdes ved kilometermerke 86 på A-45 ved Caserío de San Benito, på A-92 ved kilometer 149 ved El Faro, på A-92M ved kilometer 7 ved Paneque-hotellet og på A-384 ved Almargen-krysset og rundkjøringen ved innkjøringen til Ronda.

Gastronomiske dager i Torrevieja og på Orihuela Costa

0

Fra 26. februar frem til 1. mars markerer man gastronomiske dager «Menjars de la Terra» (spise fra åkeren) i Vega Baja -regionen. Man starter mandag 26. februar på restauranten La Galería de La Mirada (La Zenia), tirsdag 27. februar på Finca Pico del Águila (Orihuela), onsdag 28. februar på La Caña (Daya Vieja), torsdag 29. februar på Silvino (Almoradí) og fredag 1. mars på restauranten Las Columnas (Torrevieja).

De fem restaurantene som skal representere Vega Baja-regionen i den nye sesongen av «Menjars de la Terra», har allerede presentert menyene sine. Og det er tydelig at alle ønsker å ta seg godt ut. Fra åpnings- til avslutningsdagen «konkurrerer» forslagene om å legge listen på høyeste nivå.

Ved denne anledningen, og som det ikke kan være annerledes i Vega Baja, er det artisjokken som er dagens hovedperson. Alle menyene inkluderer den i minst én av rettene.

Det er verdt å huske at disse dagene er åpne for allmennheten og er en spesiell anledning til å bli kjent med de gastronomiske herlighetene som provinsens kjøkken har å by på. Alt du trenger å gjøre, er å ringe til den eller de restaurantene du ønsker og bestille bord. Så er det bare å nyte måltidet.

Menyene på Vega Baja

Mandag 26. februar

Galleri La Mirada

(La Zenia)

VELKOMSTCOCKTAIL:

Østersbåt.

Iberisk skinke med kutter.

Ost- og charcuteribord.

Samosaer med kylling og karri.

Gyozas med reker og teriyakisaus.

SNACKS PÅ BORDET:

Mink brandade fritter.

Coca de camarrojas, røkt sardin og multerogn.

Bonbon av torsk «meneao».

HOVEDRETTER:

Grillet artisjokk, syltet blåskjell, blåskjell, honning og timian.

Hvetegryte med fennikel.

Tunge og reker fra Guardamar, sitrusfrukter og pickles fra Vega Baja.

DESSERT:

Almojabana dynket i Formentera-honning og mandarinis.

VINSERIE:

Hvitvin Terreta (Chardonnay) D.O. Alicante. Rødvin Altos de Orihuela (Monastrell) D.O. Alicante. Rosévin Laudum Rose (Monastrell) D.O. Alicante. Håndverksøl fra Cornamusa.

PRIS PER PERSON: 42 € (inkludert moms)

Bestilling: Telefon 865 992 373

lamirada@restaurantelazenia.es

Tirsdag 27. februar

Godset Pico del Águila

(Orihuela)

VELKOMSTCOCKTAIL:

Stasjon med tørr pølse, brød og olje.

Camarrojas focaccia med sardiner.

Kinabrød med ristede grønnsaker og grillet capellan.

Miniballer fra Vega Baja.

VED BORDET:

Salat med salat med guacamole, mini artisjokk, pinjekjerner og sitronvinaigrette.

Sepionet gratinert med artisjokk og pesto.

HOVEDRETTEN:

Torskegryte med grønnsaker fra Vega Baja.

Som avslutning:

Sitronsorbet fra Finca Pico del Águila.

DESSERT:

Mandelkake, eggeplomme, marengs og kanel.

VINSERIE:

Viner fra Altos de Orihuela DOAlicante.

Vann, øl og brus.

PRIS PER PERSON: 42 € (inkludert moms).

Bestilling: Telefon 677 022 227

www.fincapicodelaguila.com

Onsdag 28. februar

La Caña

(Daya Vieja)

FORRETTER:

Brød med sobrasada og smult.

Hjemmelaget pølse.

Grillet blekksprut.

Grillet artisjokk med iberisk skinke.

Grønn salat med artisjokk og selleri.

HOVEDRETTEN:

Consommé med ball.

Gryterett.

DESSERT:

Almojábana og mandelkake.

VINSERIE:

Viner fra DOP Vino de Alicante.

Vann, øl og brus.

PRIS PER PERSON: 42 € (inkludert moms).

Bestilling: 966 712 749 – 686 752 039

Torsdag 29. februar

Silvino

(Almoradí)

FORRETTER:

Husets brød med AOVE de Selma saltfisk og tomater fra la cañada.

Artisjokker sautert med blekksprut.

Camarrojas med sardiner og egg fra frittgående høns.

Vintersalat.

HOVEDRETTER:

Olla viuda.

Torsk El Barquero med hjemmelaget stekt tomat.

DESSERT:

Mandelkake og Almojábanas.

Kaffe og fliser.

VINKJELLER:

Hvitvin Tarima Hill Chardonnay.

Alicante Bouschet rødvin.

Øl Estrella de Levante.

Mineralvann fra Numen.

PRIS PER PERSON: 42 € (inkludert moms).

Reservasjoner: 966 780 523.

info@restaurantesilvino.es

Fredag 1. mars

Las Columnas

(Torrevieja)

FORRETTER:

Torrevieja-ansjos i eddik på en seng av potetgull.

Saltfisksalat fra Middelhavet med tomater fra grønnsakshagen Vega Baja, skyllet ned med Francisco Gómez Cornicabra EVOO.

Artisjokkfestival: Kullgrillet Almoradí-artisjokkblomst med PX-reduksjon og salt fra lagunene i Torrevieja og fylt artisjokk.

Spiddet steinblekksprut på potet- og hvitløksgratinert kake med paprika de la Vera.

HOVEDRETTEN:

Grønnsaksris fra Vega Baja og ansjos fra Torrevieja.

DESSERT:

Mandelkake og Jijona nougat-is.

VINKJELLER:

Fruto Noble White -Sauvignon Blanc- Francisco Gómez. Fruto Noble Tinto -Monastrell og Syrah- Francisco Gómez. Bocanegra – søt Monastrell – Francisco Gómez. Brut Queen of Queens -Cava- Francisco Gómez. Estrella de Levante-øl. Vann fra Fuenteliviana.

PRIS PER PERSON: 42 € (inkludert moms).

Reservasjoner: 965 712 398 – 644 357 666

info@restaurantelascolumnas.com

Las Fallas i Valencia

0

Det er en litt snodig tradisjon som har satt Valencia på verdenskartet. Man ser det i gatene i Valencia i mars måned. Først brukes enormt mye tid og mye penger på å lage enorme, fantasifulle statuer i tre og pappmarsje. Noen av dem like store som fem-etasjers bygg. De får pryde noen av byens sentrale torg og veikryss en drøy ukes tid i mars måned, før det hele tennes på og brennes til aske.

MASCLETA: Dette hver dag frem til 19. mars, dagen hvor man feirer San Jose, Jesu Far og Valencias skytshelgen.

Ingen kan med sikkerhet si hvordan det hele startet. Men det sies at snekkere og møbelmakere i middelalderen hvert år holdt «vår-rengjøring». Bål ble laget av kapp , skrot og rester fra verksteder og man tente fyr på dette i gategryssene natt til «Dia de San Jose», altså «Dagen for Josef», Kristus far som også var snekker. Man fant ut at man likegodt kunne lage noe «morsomt» ut av materialene før det hele skulle brennes opp. Og «Las Fallas» ble dermed en realitet og en tradisjon.

GRADVIS ESKALERING Inkvisisjonen er godt kjent for sine grusomme metoder. Men prosessen mot minoriteter begynte med stigmatisering, de ble ekskludert fra handel, man beslagla eiendom lenge før tortur ble satt i system.

Andre hevder at det er en videreføring av en mer makaber tradisjon hvor man brant jøder i tilknytning til den spanske inkvisisjonen. Det er historiske kilder som støtter opp under dette selv om spanske historikere ikke har trukket denne konklusjonen om Las Fallas.

Organisasjonen

For «besøkende» er høydepunktet mellom 15. og 19. mars. De som er mer aktive går forberedelsene over et helt år. I likhet med enhver annen spansk fiesta er det hele arrangert i mindre «fallas-enheter» eller «peñyas» som det kalles i andre deler av Spania. De har sine egne samlingssteder over hele byen. Her arrangeres fester, middager og nye «niñot», som figurene kalles skal planlegges. Ofte er figurene humoristiske kommentarer på ting som har skjedd året som har gått. Det er ikke mange av Spanias politikere som ikke har blitt parodiert gjennom en fallas-figur.

Selve produksjonen skjer som regel i industriområder utenfor sentrum. Figurene transportere så inn til sine endesteder

Fallas i Valencia

Lysorgier, paella og kinaputter

Det er mange tradisjoner knyttet til Fallas. Bydelene hvor det er mest aktivitet får sine gater dekorert med lys. En av de mest kjente er i Calle Cuba i den gamle bydelen Ruzafa. I år henger man opp lysene 11. mars. Det hele tennes høytidlig og byens borgere spaserer høytidlig rundt og beundrer lys og figurer som vi i Norge liker å ta en titt på årets «julegate» for å komme i god stemning.

Røyken legger seg over Valencias-mest fornemme nabolag i «Conde de Altea» (Greven av Altea’s gate). På bål av ved fra oliventrær og furutrær tilbredes det Paella og det midt i gata. Litt sand under bålet sørger for at det skal være enklere å rydde opp griseriet.

Det lukter Falla når lukta av kinaputter ligger som et teppe over byens gater. Enhver kiosk med respekt for seg selv selger disse små «petardos» eller «småfis» som disse kalles på spansk. Små gutter og jenter får kaste disse over alt. Dette er jul og nyttår på en gang.

Dag og natt er det fyrverkeri. Las mascletás, som i praksis er et gigantshow hvor enorme mengde kinaputter dundrer løs, avholdes i løpet av hele fiestauken på rådhusplassen, Plaza del Ayuntamiento, klokken 14.00.

Det er også fyrverkeri på natten, normalt mellom klokken 01.30 og 02.00 i Alameda området ved det gamle elveleiet. Det største fyrverkeriet går av stabelen natten mellom 18. og 19. mars, da feirer man ildens natt, det man på valensiansk kaller ”La Nit del Foc”.

Vakre «Falleras»

En del av feiringen er «Las Falleras», kvinner kledd i den mest ekstreme versjonen av Valencia-bunaden. Året rundt er det full fart hos de som skreddersyr disse påkostede draktene. Bare tekstilene er kostbare med sine flotte broderier, det hele skal skreddersys og de som er heldige nok til få din egen drakt må på flere besøk til sin skredder for å få kunstverket tilpasset. Ta turen til Valencia 17. eller 18. Mars for å beundre disse draktene. da går nemling «La ofrenda» av stabelen. Begge dagene går byens kvinner i prosesjon, med hver sin bukett blomster som «doneres» til en statue som skal forestille «jomfruen». Til slutt er en stor del av «Plaza Virgen», kirgen og statuen dekket av blomster.

Høydepunktet er «Kremeringen»

Høydepunktet for hele uka er kvelden 19. mars når ”la quema” går av stabelen. Da skal figurene som har preget gatene i Valencia brennes ned. Det mer med blandede følelser ”kremeringen” av «los niñots» går av stabelen. Det er både mye penger og mange timers arbeide som ligger bak hver av de omhyggelig utformede figurene. For mange er dette festivalens tristeste øyeblikk, mens det for andre er selve høydepunktet. De siste fallas-figurene som antennes er de som har fått priser i løpet av den nesten en uke lange festivalen, en figur skånes hvert år. Den har vunnet kåringen av årets ”niñot” og den blir plassert på museum sammen med tidligere års vinnere.

«Kremeringen» sammenfaller med den katolske hellidgagen ”San Jose” eller Josef som vi kaller Jesus far på norsk.

Årlig larveplage for hundeeiere

Senvinters titter de frem, prosesjons-larvene som i verste fall kan ta livet av nysgjerrige hunder eller gi allergiske reaksjoner hos mennesker. Disse små hårete larvene trekker ned fra furutrærne hvor de har tilbrakt vinteren i sine hårete poser. Nede på bakken går de, i prosesjon, en etter en på lang rekke, de er ofte å se frem til mai.

Veterinærer og hundeiere advarer hverandre om at prosesjonslarvene som kan gi kraftige allergiske reaksjoner hos både dyr og mennesker.

Prosesjonslarvenes hår er hule og inneholder maursyre og giftstoffet thaumatopoein. Kommer man i direkte kontakt med larvene, vil det oppstå store blemmer på kroppen som ligner på brannsår og som kan føre til alvorlig infeksjon hos mennesker. Er man i kontakt med de nesten usynlige hårene som larvene legger igjen på bakken under vandringen eller hårene som svever i luften når det er mye vind, kan det føre til mye irritasjon i ører, nese og hals.

Man må aldri trampe på og drepe larvene med skoen, for da vil hårene sette seg i skosålen og bli tatt med inn i huset hvor de kan forårsake alvorlige allergiske reaksjoner hos både husdyr og mennesker.

Larvene er spesielt farlige for dyr. Hvis en hund kommer i kontakt med hårene, vil det oppstå en umiddelbar reaksjon i form for kløe og opphovnet ører og tunge. Er dyret så uheldig å komme borti larven med munnen, kan tungen i løpet av noen få minutter bli så stor at hunden ikke greier å puste og etter hvert kveles.

Oppdager man at hunden klør seg mye på ørene eller at tungen begynner å hovne opp, er det viktig å komme seg til veterinær umiddelbart. Kommer man fram til veterinær i tide, er det som regel nok med en injeksjon. Andre ganger må tungen klippes av.

Det er ikke alltid så lett å oppdage prosesjonslarvene som ofte danner flere meter lange «tog». De er godt kamuflerte når de er på bakken, og er det bare noen få larver som har kommet på avspor er de nesten umulige å se. Det beste er å la de være i fred når de kommer ned fra treet og holde seg flere meter unna.

Larvene pleier å gå ut av silkespinnet – som henger som hvite kongler på furutrær – om morgenen når solen har stått opp. I løpet av dagen vandrer de rundt på bakken. Når solen begynner å gå ned, legger larvene seg sammen og danner en kule ofte på størrelse med en fotball. I løpet av en time eller to vil de begrave seg i bakken – hvor de blir liggende noen uker til de vrir seg ut av den gamle huden og forvandler seg til pupper, og senere sommerfugler.

Sommerfuglene har en svært kort levetid (én til to dager). I denne tiden parer de seg, og syklusen starter på nytt. Hunnen legger sine egg på toppen av trærne og danner den karakteristiske silkespiralen rundt en eller to nåler. Mellom 30 og 40 dager senere fødes larvene (vanligvis i september-oktober) som vil gå gjennom fem forskjellige larve stadier før de på nytt kryper ned fra trærne og på bakken.

Prosesjonslarvene vil være å finne på bakken fram til mai. Da er som regel faren over til neste vår.

Vingård fra Alfaz del Pi er Spanias mest miljøvennlige

Vinmakeren Pepe Mendoza har sin vinbodega i Alfaz del Pi sammen med gården Finca de Abargues i Liber (Alicante). Han ble nettopp tildelt prisen for den mest bærekraftige vingården i Spania 2024.

Etter å ha jobbet sammen med sin far på vingården Enrique Mendoza i en mannsalder, har Pepe Mendoza nå startet sitt eget personlige prosjekt med viner som på kort tid har vunnet forbrukernes og vinbransjens gunst. Han ble nettopp tildelt prisen for den mest bærekraftige vingården i Spania 2024 på det velkjente årlige arrangementet Madrid Fusión, en utmerkelse som deles ut av merkevaren som fremmer landbruks- og matvaresektoren i Castilla y León Tierra de Sabor (Smakens land).

Mendoza er en pioner når det gjelder å ta i bruk dyrkingsmetoder som søker harmoni med det naturlige miljøet. Han har et engasjement for å finne tilbake til de gamle måtene å dyrke og lage vin på, på en mer bærekraftig måte og, som Pepe Mendoza selv sier, med lokale drue-varianter som trenger mindre vann.

Bodega Pepe Mendoza Casa Agrícola har rundt 27 hektar vinmarker med lokale druesorter fra området, spesielt Giró, og gamle, ubearbeidede parseller som har blitt gjenvunnet for å utvinne de beste vinene gjennom en naturlig prosess med minimal inngripen. En innsats som ble belønnet med prisen for den mest bærekraftige vingården i Spania 2024, noe som ikke bare fremhever kvaliteten på vinene, men også deres engasjement for bærekraftig og miljøvennlig vindyrking.

Kristne advokater anmelder Torrevieja-karnevalet for «korrupsjon av mindreårige»

0

Stiftelsen «Kristne Advokater» mener at man under Torreviejas karneval gjorde en straffbar handling ved å «bruke jenter til ekshibisjonistiske show ved å opptre kledd» det advokatene kaller erotisk undertøy.

Crisitanos Lawyers har rettet anklagen mot rådmannen i Fiestas de Torrevieja, Rosario Martinez, presidenten og sekretæren i Kulturforeningen Karneval i Torrevieja, Francisco Pizana og Armando Bueno, og de ansvarlige for komparsaen «Osadía».

Sammenslutningen av jurister mener at de kan ha gjort seg skyldige i forbrytelsen å bruke mindreårige til ekshibisjonistiske forestillinger, som beskrevet i straffelovens artikkel 189. Den ber også om at påtalemyndigheten vurderer om andre forbrytelser, som for eksempel misbruk av mindreårige (straffelovens art. 181), kan ha blitt begått.

I tillegg oppfordrer foreningen arrangørene til å trekke tilbake prisen på 650 euro som ble tildelt gruppen «Osadía», som fikk prisen for sin fjerdeplass i kostymekategorien. Jentenes kostymer inneholdt blant annet brystvorter og strømpebånd.

Rådhuset i Torrevieja hevder på sin side at de ikke har noe å si i denne saken fordi deres forhold til karnevalet kun er et «samarbeid», i likhet med andre kultur- og festforeninger i byen. Organiseringen av arrangementer og parader under festivalen er ansvaret til Kulturforeningen Karneval i Torrevieja, heter det fra konsistoriet.
Viralt i nettverkene

Den kontroversielle videoen gikk viralt på sosiale nettverk og har blitt gjengitt av internasjonale medier. Under arrangementet, som ble avholdt 5. februar i sentrum av Torrevieja, opptrådte komparsaen «Osadía», som presenterte en politisk satire med slagordet «Prometer hasta meter», for å kritisere de viktigste formasjonene i landet.

Kostymet som ble valgt var det samme for de voksne kvinnene og jentene, en trikot som simulerte dameundertøy. Rådhuset i Torrevieja ønsket på sin side å presisere at deres rolle i karnevalsfeiringen er begrenset til å gi tilskudd til arrangørene, men at de ikke er ansvarlige for innholdet.

I 2022 var det prestene

I 2022 var det presteskapet som prøvde å ha karnevals-innslag forbudt. Dansende “jomfruer” med glorie i gull og sølv er for mye for presteskapet i Torrevieja. Presten Pedro Paya har sendt en skriftlig klage til den ansvarlige byråden. I brevet ber presten om at den som har myndighet og ansvar for dette forbyr det “frekke” innslaget som i følge ham selv er en karikatur av “jomfruen”.

Pedro Sánchez i Torrevieja «Spania er best i verden på avsaltet vann»

0

Regjeringspresident Pedro Sánchez har besøkt Acuameds avsaltingsanlegg i Torrevieja i Alicante, det største i Europa. Han understreket at regjeringen er fast bestemt på å sikre vannforsyningen til alle spanjoler og bekjempe tørken.

«Denne regjeringen har jobbet og vil fortsette å jobbe, med sosial og territoriell forpliktelse, for å garantere vannforsyningen til menneskelig forbruk og til vanning av landsbygda vår; med besluttsomhet og uten å gjemme seg bak unnskyldninger om kompetanse», forsikret Pedro Sánchez, som har plassert vannpolitikk som «topp prioritet» for regjeringen for å bekjempe tørken.

Sánchez understreket at tørke er et felles og globalt problem som krever solidaritet mellom regionene. «Vi vil samarbeide med alle territorier og administrasjoner som ber om det, for å garantere vann der det er nødvendig», understreket Pedro Sánchez.

Samtidig fremhevet regjeringspresidenten planlegging som en avgjørende faktor for gjennomføringen av vannplaner, med mål om å doble kapasiteten for avsalting og gjenbruk av vann i Spania.

Avsaltingsanlegget i Torrevieja skal utvides

Utvidelsen av Acuameds avsaltingsanlegg i Torrevieja, som nylig ble godkjent av ministerrådet, vil øke produksjonskapasiteten for avsaltet vann med 50 %, til 120 kubikkhektometer per år, sammenlignet med dagens 80 kubikkhektometer.

Iverksettelsen av dette avsaltingsanlegget, som er det største i Europa, vil gjøre det mulig å erstatte vannressursene i de berørte irrigasjonsområdene. På samme måte vil etableringen av en solcellepark gjøre installasjonene mer bærekraftige og gjøre det mulig å redusere prisen på avsaltet vann med rundt 4 cent per kubikkmeter.

Fuengirolas gigantiske uteområde åpner denne uken

Den nye «Gran Parque de la Loma» har 16 000 kvadratmeter hager, piiknikområder, klatrevegg, fotballbane, padel-, tennis- og volleyballbaner, BMX-sykkelbane og lekeområder for barn i tillegg til et sentralt torg for konserter.

Det nye fritidsanlegget er på størrelse med tre fotballbaner, åpner for publikum fredag 16. februar kl. 17.00.

Prosjektet omfatter også et 16 000 kvadratmeter stort hageanlegg med 300 trær og 11 000 planter og busker, rasteplasser og et sentralt torg der det skal arrangeres aktiviteter og konserter.

Vanningen av parken er nøye planlagt med tanke på den ekstreme tørkesituasjonen som Costa del Sol for tiden står overfor. Det er installert en tank som skal fylles med vann som ikke er drikkevann, og som skal brukes til å vanne de anlagte områdene.

Parken, som ifølge kommunen vil være et ideelt sted for å fremme sunn livsstil og sameksistens, har kostet nesten tre millioner euro, hvorav 80 prosent er finansiert av EU (ERDF) og resten av rådhuset.

Er sportsbetting til noen nytte for sporten? Fem måter hvorpå veddemål på sport, gagner sporten selv!

0

Sportsbetting har vært en kontroversiell praksis innen sportsverdenen. Mange har hevdet at veddemål på sport kan være skadelig og ødeleggende for idretten. Men faktisk kan sportsbetting også ha positive effekter på sporten . Her er fem måter hvordan veddemål på sport kan være til nytte for idretten:

Finansiell støtte og infrastrukturforbedringer

En av de mest åpenbare fordelene med sportsbetting er den økonomiske støtten det kan gi til idretten. Hos oss, som ellers i verden, er ikke verdenen av betting sites in Norway bare om å vinne eller tape veddemål; den spiller en stille, men viktig rolle i å nære sportene vi elsker. Det er ganske fascinerende å se hvordan selskaper som driver med sportsbetting trer frem for å sponse lag og arrangementer på tvers av alle nivåer. Denne tilstrømningen av kapital er intet mindre enn en livline for mange sportsorganisasjoner og klubber som sliter med økonomiske begrensninger. Ofte går disse midlene mot betydelige forbedringer i sportsinfrastrukturen – fra å pusse opp gamle stadioner til å finansiere treningsfasiliteter som kan hjelpe med å fostre morgendagens mestere. Dette symbiotiske forholdet mellom betting og sport sikrer en bedre opplevelse for både fans og spillere.

Partnerskapet mellom sport og bettingfirmaer strekker seg til kjernen av sportens bærekraft. Ved å sponse lag og arrangementer, gir spillsider avgjørende finansiering som ellers kanskje ikke ville vært tilgjengelig, og tillater fremskritt i teknologi og komfort som hever fanopplevelsen. Slike partnerskap gjør det også mulig for sportsorganisasjoner å investere i langsiktige utviklingsprogrammer rettet mot å nære fremvoksende talenter og fremme sport på grasrotnivå, og sikrer at rørledningen for fremtidige stjerner forblir robust.

Økt engasjement og seertall

Betting legger til et ekstra lag av spenning til sportsarrangementer. Det er ikke uvanlig å finne fans som kanskje ikke har en iboende lojalitet til et lag, men som likevel blir revet med av spenningen i et spill, simpelthen fordi de har en personlig innsats i utfallet. Dette økte engasjementet overføres til flere øyne på skjermer eller seter på stadioner, og øker seertall og fan-deltakelse. Mangfoldet det bringer til fanbasen, ved å tiltrekke individer interessert i analytikken og strategien bak betting, kan introdusere en helt ny demografi til sporten.

Forbedrer sportsøkonomien

Innvirkningen av sportsbetting strekker seg utover den umiddelbare kretsen av spillere og bettere til den større sportsøkonomien. Det er fruktbart grunnlag for jobbskaping, som tilbyr roller som spenner fra frontlinjen av bookmaking til høyt spesialisert dataanalyse. I tillegg har etterspørselen etter dyptgående sportsdekning, drevet av bettere sultne på informasjon, ført til en oppsving i jobber innen sportsjournalistikk og kringkasting. Dette økosystemet støtter ikke bare et mangfold av profesjonelle, men bidrar også til en mer livlig og økonomisk robust sportsindustri. Sjekk ut https://Sazkovekancelare.tv for innsikt i industrien og muligheter.

Fremmer integritet og rettferdighet

En av de mer overraskende fordelene med sportsbetting er dens rolle i å fremme integritet innen sport. Bettingfirmaer har en vesentlig interesse i å sikre at spill er rettferdige og fri for korrupsjon. Som et resultat blir betydelige ressurser hellet inn i å utvikle sofistikerte overvåkningssystemer designet for å oppdage eventuelle uregelmessigheter eller svindelaktiviteter. Dette strevet etter gjennomsiktighet har den velkomne bieffekten av å presse sportsorganisasjoner mot å vedta mer ansvarlige og datadrevne praksiser, til slutt til fordel for den generelle helsen og integriteten til sportskonkurranser.

Oppmuntrer til sportsdeltakelse og -bevissthet

Sist, men ikke minst, når virkningene av sportsbetting ned til grasrotnivået av sportsdeltakelse. Den økte interessen og investeringen i sport styrker synlighet og popularitet, og oppmuntrer unge stjerner og entusiaster til å delta i sportsaktiviteter. Denne kaskadeeffekten av inspirasjon kan føre til en økning i sportsdeltakelsesrater, og gir næring til neste generasjon av idrettsutøvere. I tillegg genererer den detaljerte analysen og den vidtrekkende dekningen som betting medfører, større bevissthet om mindre mainstream sporter, og utvider sportslandskapet for fans og utøvere.

I konklusjon, selv om sportsbetting ofte ses gjennom linsen av underholdning og økonomisk gevinst, er dens bidrag til sportens verden mangefasetterte og betydelige. Fra økonomiske bidrag og infrastrukturforbedringer til å styrke den bredere sportsøkonomien og sikre rettferdig spill, spiller bettingindustrien en avgjørende rolle i å forme fremtiden for sport. Så, neste gang du vurderer et veddemål, husk at din engasjement faktisk kan gjøre mer godt for din favorittsport enn du innser.

5 merkelige karnevals-tradisjoner i Malaga

I tillegg til feiringen i Malaga by, kan du i Sierra de las Nieves, Serranía de Ronda og Sierra Norte finne karnevalstradisjoner som har eksistert i flere tiår.

Slagmarker med mel eller talkum som våpen og scener med brennende dukker på bål er bare noen av de mange tradisjonene som inngår i karnevalsfestlighetene i byer og tettsteder over hele Malaga-provinsen.

23. februar: Mel-karneval i Alozaina

Mens man i Tolox bruker talkum til å gjøre forbipasserende helt hvite på mandagen og tirsdagen, gjør man det i Alozaina med mel på fredagen, i det som er kjent som melkarnevalet. Arrangementet antas å ha sin opprinnelse på 1800-tallet, og manifesterer seg i dag som en slagmark der lokalbefolkningen og tilreisende dekker hverandre med mel.

I år går festivalen av stabelen fredag 23. februar fra ca. kl. 14.00. Andre unike øyeblikk fra festlighetene til «pecheros» – et kallenavn for innbyggerne i Alozaina – er når folk utfører «el baile de la rueda» (bokstavelig talt «sirkeldansen»), og, for å toppe det hele, «Sardinens begravelse», som markerer slutten på karnevalssesongen og består av en sardin som bæres rundt i gatene på en spesiell vogn.

17. februar: Brenning av dukken i Ronda

Mens andre steder i Malaga-provinsen markerer slutten på karnevalssesongen med begravelsen av sardinen, er tradisjonen i byen Ronda å brenne dukken.

Arrangementet kan minne om brenningen av «júas» (tilsvarende «guys» den 5. november i Storbritannia) som markerer sommersolverv, eller brenningen av Judas på 1. påskedag i landsbyen El Burgo. Tradisjonen i Ronda, som er vanlig i andre deler av Spania (selv om enkelte aspekter kan variere), består i å lage store dukker som deretter brennes.

Tilskuerne kan også kaste papirbiter med nedskrevne ønsker for det nye året inn i bålet i håp om at de går i oppfyllelse. Tradisjonen har sine røtter i Portugal, der det er vanlig å brenne en overdimensjonert halmdukke som avslutning på vinterfestlighetene før fastetiden. I år vil brenningen av dukken i Ronda finne sted ved midnatt lørdag 17. februar på Plaza de Teniente Arce. Tidligere, ved middagstid, blir det kulinariske arrangementer med chorizo og paella. Søndag 18. februar kan både lokalbefolkningen og tilreisende smake på «callos», en typisk gryterett.

Karnevalspølser

Malaga-provinsen har mange kulinariske tradisjoner knyttet til karnevalsfeiringen, som paella, chorizo og callos. Den såkalte «relleno de carnaval», en type pølse, er imidlertid fortsatt en viktig del av den kulinariske arven i de fleste landsbyene i Sierra Norte-distriktet, så vel som i andre deler av Andalucía. I forkant av karnevalsfestlighetene arrangerer landsbyen Villanueva de Algaidas faktisk en årlig smaksprøve, som i år fant sted sist søndag, der det ble servert tallerkener med denne pølsen, som er å få kjøpt nesten hele året hos slaktere over hele regionen.

Søndag 18. februar: Spillet om kannen i Archidona

Karnevalet i Archidona er et av de viktigste i Malaga-provinsen. Folk i alle aldre deltar i festlighetene, som varer i over en uke, og de mest unike finner sted på den aller siste dagen. Søndag 18. februar, karnevalets siste dag, deltar folk i en tradisjonell lek med keramikkrukker, kjent som «Juego del Cántaro», der lokalbefolkningen minnes en tid da mange spanske byer ikke hadde innlagt vann. Folk måtte gå til nærmeste fontene for å fylle opp kanner og andre beholdere med vann.

På denne måten hyller deltakerne denne tiden med et spill som hovedsakelig spilles av kvinner, som den gang hadde ansvaret for å bære vannet. Spillerne må sette sin dyktighet og styrke på prøve ved å kaste leirkrukker til hverandre, og vinneren er den som fullfører uten å miste en. Som tidligere år vil arrangementet finne sted på Caños de las Monjas. Dette tradisjonelle spillet feires også i februar i Montejaque, en landsby i Serranía de Ronda, selv om det der oftere er knyttet til Andalucía-dagen 28. februar.

11. og 12. februar: Kruttdagen og «Bailes de la Guasa» – en dag i pudderets tegn

Det er en av de eldste og mest unike tradisjonene som feires under karnevalsfestlighetene i Malaga-provinsen. De som har vært på Tolox denne mandagen og tirsdagen, pudderdagen, har sannsynligvis gått derfra fullstendig dekket av talkum. Mandag ved midnatt kastet lokalbefolkningen pudder på alle som krysset deres vei.

Denne merkelige måten å feire karneval på antas å ha sine røtter i en tid da ungkarer fant en måte å dekke kjærestene sine med mel som en kjærlighetserklæring. Noen historier forteller at disse unge mennene gikk langt for å nå sitt mål, for eksempel ved å klatre ned skorsteiner eller knuse vinduer. En annen versjon, som antas å være fra 1400-tallet, forteller om en morisco-kvinne (etter den spanske gjenerobringen) og en kristen kvinne som var forelsket i samme mann. Begge jobbet i et bakeri i Tolox, og en dag begynte de å krangle, og feiden ble så tilspisset at de endte opp med å kaste mel på hverandre.

Dette er imidlertid ikke den eneste merkelige tradisjonen som finner sted på karnevalet i Tolox, for det er også den såkalte «Bailes de la Guasa» (bokstavelig talt «vitsedansen»), der folk danser rundt og synger satiriske sanger.

Gastronomiske dager i Altea 16. til 25. februar

De gastronomiske dagene «El Plat de Cullera» arrangeres i Altea fra 16. til 25. februar.

17 restauranter i Altea er med: La Paraeta, Melitón Jardín, Ca Pere, E-Tika, Italia Loca, Xe que Bó, Chez Pierre, Juan Abril, Mallol, Gourmet Losada, la Clau de Altea, Gallinero, Maná, Rumors, la Picaeta de Lola og la Sidrería Escondida. Disse vil tilby sine beste retter i noen dager med tradisjonelle menyer, tilpasset årstiden.

Litt av tema er supper og gryteretter, altså spansk vintermat. Retter som «spises med skje» i følge arrangørene.

QR-kode og lotteri

«El Plat de Cullera»-dagene ønsker å belønne gjestenes lojalitet, som i tidligere utgaver, så hver deltakende restaurant vil få tildelt en QR-kode der hver enkelt kunde kan registrere sin deltakelse.

På denne måten blir de med i en trekning av ulike gaver fra de ulike samarbeidende selskapene. Noen av disse gavene er en middag fra restauranten Melitón, en middag fra Ristorantino Gallinero, en middag fra baren De Confianza, kaffepakker fra Café Arditi Italia Roma, en pakke Premium-produkter fra slakteriet El Picaro og en pakke Boama-sjokolade fra Chocolates Marcos Tonda. Jo flere menyer som nytes, jo flere alternativer og muligheter vil det være i trekningen på slutten av arrangementet.

Komplett program for arrangementet.

Alicante
broken clouds
25.7 ° C
26.8 °
25 °
48 %
3kmh
76 %
tor
33 °
fre
27 °
lør
27 °
søn
27 °
man
24 °
Fuengirola
clear sky
26 ° C
27.1 °
26 °
47 %
4.6kmh
0 %
tor
30 °
fre
25 °
lør
24 °
søn
24 °
man
22 °