Eks-ordfører Julián Muñoz innrømmer flere korrupsjons-forbrytelser

Publisert

Marbellas tidligere ordfører Julián Muñoz har erklært seg skyldig i både underslag og bedrageri i forbindelse med byggelisenser. Han aksepterer en ny dom på 15 års rettighetstap og 18 måneders fengsel.

Julián Muñoz inngikk 16. oktober et forlik for å unngå en ny rettssak i provinsdomstolen i Málaga. Dette skjedde etter at aktoratet tilbød å redusere tiltalen til 15 års utestengelse og 18 måneders fengsel.

Saken involverer også Juan Antonio Roca, tidligere sjef for byplanlegging og identifisert som hjernen bak Malaya-skandalen, og forretningsmannen Tomás Olivo. Ifølge avisen La Opinión de Málaga har disse to imidlertid ennå ikke blitt enige om et forlik. Advokatene deres la frem foreløpige argumenter under mandagens rettsmøte, og påtalemyndigheten skal svare på dem innen en måned. Deretter vil retten kunngjøre en eventuell ny dato for rettssaken.

Alle de involverte er allerede dømt og har sonet lange fengselsstraffer for korrupsjon i forbindelse med den såkalte Malaya-skandalen.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter