Nødsentralen mangler både Politi og ambulanse

Publisert

Den etterlengtede nød-sentralen på Orihuela Costa åpnet til stor brask og bram mai 2022. Prosjektet hadde gått over mange år og åpnet til slutt kraftig forsinket.

Tre måneder etter åpningen ikke Guardia Civil på plass som lovet. Det mangler også den helt elementære tjenesten, en ambulanse som raskt kan betjene regionen som er Orihuela kommunes økonomiske motor.

Det som er på plass er lokalpoliti. Guardia Civil var ment å ha et kontor her. Men fortsatt må man ta turen til Torre de Horadada for å levere en anmeldelse til politiet. Det eneste tjenesten Guardia Civil kan ta hånd om ved senteret på Orihuela Costa er “extranjeria” for å hjelpe utlendinger med utlendingssaker som søknad av NIE-nummer samt residencia.

Rådhuset nedprioriterer Orihuela Costa

Orihuela Costa har lenge lidt av å ligge et stykke under bysentrum i Orihuela. En rekke offentlige tjenester har derfor lenge vært begrenset i kommunens kyst-nære områder.

Byggingen ble opprinnelig påbegynt i 2010 og det ble brukt 985.000 Euro på det halvferdige bygget som i mange år prydet tomten. Prosjektet stoppet da byggmesteren gikk konkurs. I 2019 annonserte rådhuset at man igjen ville gå videre med nødsentralen på Orihuela Costa og annonserte åpning i 2020.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter