Misfornøyde men stemmer ikke ved lokalvalget

Publisert

I Orihuela er rundt 8000 utlendinger registrert i valgmanntallet. Disse kan altså som kan stemme ved lokalvalget som holdes om få måneder. Svært mange er misfornøyde med rådhusets prioriteringer. Resultatet fra forrige lokalvalg viser at flesteparten ikke bruker stemmeretten. Dette er en tendens man ser i de flest turistkommuner.

38% av de spurte svarer at de er “misfornøyde” med politikken i kommunen. Resten sier seg nøytrale, fornøyde eller “vet ikke”.

Prioriterer de som stemmer, ikke de som betaler

Folk har i årevis klaget på at Orihuela kommune prioriterer Orihuela Costa ganske lavt. Turist-områdene blir oversett når ressurser til søppeltømming, politi og andre offentlige tjenester. Rådhuset har alltid prioritert områdene hvor “spanjoler flest” bor, noe som åpenbart henger sammen med hvem som faktisk stemmer når det er valg.

84% av utledinger bosatt i området svarer i en spørreundersøkelse at de er klar over at de har stemmerett. 58% av de spurte sier de velger å la være. 4% svarer at det er for vanskelig å registrere seg.

Forrige torsdag holdt rådhuset i Orihuela et info-møte for utlendinger i kommunen. Målet var å få flere av dem til å registrere seg i valgmanntallet og faktisk bruke stemmeretten.

En talsmann for rådhuset sier at den lave oppslutningen og det relativt høye tallet med misfornøyde viser at integrering i kommunen fortsatt kan forbedres.

Nordmenn er del av “mørketall”

I Orihuela finner man 70.379 personer som er gamle nok til å stemme. Disse kommer fra 116 forskjellige land. I tillegg til 43.959 spanjoler, finner man 9.936 briter, 1.914 fra Marokko, 1.358 russere, 1.258 fra Belgia og 1.062 fra Ukrania.

Det bor også et tusentall nordmenn her men ikke mange nok er registrert i kommunens manntall til å komme med i denne statistikken.

NIE, Padron og valgmanntall:

  1. NIE nummer i Spania, slik søker du
  2. Padron – registrer deg det kommunale manntallet
  3. Slik stemmer du ved spanske lokalvalg som nordmann i Spania
Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter