Må betale 3.536 Euro etter søksmål mot Spaniaposten

Publisert

Dommen i saken hvor Jan B. Sørensen anmeldte Spaniaposten etter publiseringen av artikkelen Advarer mot norsk “datasvindler” er nå rettskraftig. Spaniaposten ble av byretten i Torrevieja frikjent i rettsaken mens nordmannen som hadde fremmet søksmålet selv endte med å bli dømt til  å betale rettens og saksøktes omkostinger på til nå totalt  3.536 Euro.

Jan B. Sørensen anmeldte  Spaniaposten etter en artikkel som ble publisert i April 2008. I artikkelen kom det frem hvordan han skal ha forsøkt å svindle en norsk pensjonist bosatt i Torrevieja, og siden ha fremmet trusler mot den pensjonerte kvinnen. Sørensen gikk til privat søksmål mot Spaniaposten da han mente avisen hadde skadet hans “ære” og levebrød, noe nordmannen mente gjorde ham fortjent til 10.000 Euro i oppreising.

Spaniaposten frikjent på stedet

Retten i Torrevieja var ikke enig, der mente myndighetenes representant “El Fiscal” at Spaniaposten hadde opptrådt svært ryddig og konkluderte der og da at saken var upartisk skrevet og all god presse praksis  fulgt. Myndighetenes representant anbefalte full frikjennelse av Spaniaposten.

Dommeren brukte kun få dager på å komme til samme konklusjon. I tillegg til å frikjenne Spaniaposten og dens redaktør anså retten nordmannens  søksmål som så grunnløs at domstolen i Torrevieja dømte Jan B. Sørensen til å fullt ut også dekke rettens og Spaniapostens saksomkostninger.

Nordmannen vedtok ikke dommen da den , men anket den heller ikke så den er nå rettskraftig.

Totalt har Jan B. Sørensen blitt dømt til å betale motparten 3.536 Euro i denne saken. Han har til dags dato ikke gjort opp for seg og risikerer nå beslag i eventuell eiendom og/eller løsøre han måtte eie om han ikke følger rettens pålegg.

Sjikanerende innlegg under falskt navn

JASOL: Jan B. SørensenEtt utall kommentarer har blitt publisert på Spaniapostens og andre nettsteder. Flere med rasistisk innhold. Mye av dette har beviselig kunne blitt sporet tilbake til Jan B. Sørensens PC. Noe han også har innrømmet, men han nekter å selv ha skrevet kommentarene. Han hevder i en epost innleggene har blitt skrevet av en venn som brukte datamaskinen hjemme hos den nå dømte nordmannen.

Falske profiler på Facebook har blitt opprettet og kommentarer publisert, angivelig i redaktørens navn. Leserinnlegg med oppdiktede påstander med rasistiske undertoner har blitt publisert blant annet i Vikingposten hvor hans kone arbeider. Han har også nektet for i det hele tatt å ha tapt rettsaken.

Sørensen kan risikere å måtte møte i retten for disse  forholdene.

Les også:

15.05.2010: Må betale 3.536 Euro etter søksmål mot Spaniaposten

2009.12.23: Jan B. Sørensen (JaSol) dømt i retten i Torrevieja

2008.04.07: Advarer mot norsk “datasvindler”

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter