Jan B. Sørensen (JaSol) dømt i retten i Torrevieja

0
836
JASOL: Jan B. Sørensen

Jan B. Sørensen hadde anlagt privat søksmål mot SpaniaPosten og redaktøren. Spaniaposten møtte 27. oktober Jan B. Sørensen i byretten i Torrevieja.

Dette etter en artikkel Spaniaposten publiserte i 2008. I artikkelen går en norsk kvinne ut å advarer mot Jan B. Sørensen  etter at han blant annet skal ha forsøkt å svindle personopplysinger og kredittkort data fra henne. Nordmannen har fremmet en rekke trusler mot den norske kvinnen. Alt dette i tillegg til en rekke uregelmessigheter rundt ett kjøp av en ny PC som viste seg å være brukt og muligens tyvgods.

Kvinnen hadde anmeldt Jan B. Sørensen til Guardia Civil i Torrevieja og svindelforsøket var dokumentert skriftlig av ett lokalt IT-firma i byen. I artikkelen som ble trykket i Spaniaposten var Jan B. Sørensens tilsvar til anklagene rettet mot ham også tatt med.

VG brukte også en helside på å omtale svindelforsøket i 2009.

Tapte i retten mot Spaniaposten
Spaniaposten ble på stedet frifunnet av “el fiscal”, personen som representerer den spanske staten i private søksmål. Retten fremhevet blant annet at Spaniaposten hadde latt begge parter få fremme sitt syn på saken. Og at artikkelen ikke på noen måter trakk noen slutning av påstandene. Dommeren hadde sin slutning klar i overkant av en uke senere. Saksøker, Jan B. Sørensen tapte og ble i tillegg idømt saksomkostninger deriblant saksøktes omkostninger.

Jan B Sørensen - Jasol - Torrevieja

Truet norsk kvinne
Solveig Westerboth er kvinnen som ble utsatt for det aktuelle svindelforsøket. Hun møtte som vitne i saken og  fortalte i forkant at hun fortsatt følte seg utrygg etter å ha mottatt trusler Jan B. Sørensen, blant annet på SMS. Etter rettsaken fortalte Westerboth til Spaniaposten at hun ikke lenger følte den samme utrygghet av å oppholde seg i samme byen som mannen som hun hevder har forsøkt å svindle henne og senere også senere truet.

– Han virket så stakkarslig, forvirret og pjuskete der han stod i retten. Jeg synes nesten synd på ham. Men det er bare trist at han ikke kan la folk være i fred her og holde seg til lovlige forretninger.

Spaniaposten har mottatt en rekke henvendelser fra folk i Torrevieja-området som føler seg svindlet av Nordmannen. Det dreier seg primært om andre eldre nordmenn, hovedsaklig pensjonister. Men også folk av andre nasjonaliteter hevder seg svindlet eller forsøkt svindlet av nordmannen.

Vikingposten nektet
Solveig Westerboth tipset Vikingposten i Torrevieja om mannen hun mente nordmenn trengte å advares imot. Mannen hun mente forsøkte å svindle henne annonserer fast ukebladet, for “datahjelp” og golfinstruksjon. Fra Vikingpostens redaksjon ble det tydelig kommuniser at det ikke var noen sak å ta opp. Dette til tross for at hun hadde både dokumentasjon på svindelforsøket samt levert anmeldelse til Guardia Civil. Den anklagede Jan B. Sørensen sin kone, utgjør en av de to fast ansatte i Vikingposten.

Anmeldelse til Guardia Civil
Rapport fra PC House

Microsoft grunder, professor & borettslagsformann
Sørensen, som også arbeider som golf-instruktør, har en rikholdig CV han har publisert på internett. Der kan vi blant annet lese hvordan mannen som bor ett rekkehus i urbanisasjonen Los Altos like syd for Torrevieja, ifølge ham selv, grunnla Microsoft Norge.

“One day in 1989 a headhunter came up to me and I started Microsoft Norway. I love to build up companies and have always since then involved into new business.”

Microsoft Norge skriver i en epost at de aldri har hørt om mannen og at de ikke har noen tidligere ansatte med det navnet.

Jan B. Sørensen JaSol Torrevieja

Sørensen strør om seg med direktør titler på CV’n sin. Foruten å fortsatte være “CEO” Chief Executive Officer, eller konsernleder for en rekke mer eller mindre fiktive selskaper, blant annet mann og kone foretaket “JaSol Group”. Har han også ett år som borettslagsleder i Klosterenga Borettslag. På CV’n har karrieren i borettslaget blitt til ett år med ledererfaring fra “It og service bransjen. Eller som Jan B. Sørensen skriver det selv i sin profil på det sosiale nettstedet “Linkedin “:

“2005 – March 2006 (1 year), Leader of the board, Klosterenga Borettslag  (Information Technology and Services industry).

På sin profil på nettsiden “Naymz.com” titulerer nordmannen seg ” Prof. Jan B. Soerensen” CEO @ JaSol Group. JaSol er en kombinasjon av han og hans kones fornavn, Jan og Solveig.

Mange berørte norske pensjonister

Ett titals mennesker har i etterkant av vår omtale av Jan B. Sørensen i 2008 henvendt seg til Spaniaposten med historier om hvordan nordmannen skal ha forsøkt å lure eller svindle dem på forskjellige vis. Flesteparten er norske pensjonister bosatt i Torrevieja-området som har kontaktet nordmannen for å få hjelp med sine PC’er.

Les også:

15.05.2010: Må betale 3.536 Euro etter søksmål mot Spaniaposten

2009.12.23: Jan B. Sørensen (JaSol) dømt i retten i Torrevieja

2008.04.07: Advarer mot norsk “datasvindler”