Guardamar blir kulturhovedstad for 2023

Publisert

Guardamars spesielle kulturarv og arbeidet for å få den frem i lyset er blant årsakene til at byen er valgt til Valencia-regionens kultur-hovedstad for 2023. Det er spesielt prosjektet man kaller “Guardamar del Segura, cultura de dunas y agua” som har blitt lagt merke til.

Regionale og lokale myndigheter ønsker å bruke historie og kultur for å trekke flere besøkende til regionen. Man utformer nå en kultur-kalender for 2023. Det blir et utall utstillinger og oppvisninger i regionens kultur-hovedstad.

“Pompei” under sanden

På området utenfor Guardamar kan man se hvordan Iberere, Fønikere, Romere og til slutt Maurerne har preget dette området langs Middelhavet.

Rådhuset i Guardamar har brukt millioner av Euro å grave ut et område utenfor byen. Mye har man fått i støtte fra EUs fond for regional utvikling.

I Pompei var det lava og aske som foreviget byen fra fortiden. I Guardamar er det sanden som har tatt var på restene av bosetningen Fønikerne grunnla her 800 år før Kristi fødsel. Etter fønikerne bodde en rekke kjente folkegrupper fra historien her.

Castillo de Guardamar

Castillo de Guardamar, i Guardamar del Segura, bygget av maurere på 1100-tallet. Borgen huset i sin tid mesteparten av byens innbyggere, men ble ødelagt og forlatt etter det store jordskjelvet på Costa Blanca i 1829. Restaureringen av er støttet med midler fra EU.

Dama de Guardamar

Bysten kan lett forveksles med et av Spanias mest kjente arkeologiske funn, Dama de Elche. Statuen fra Elche ble utgravd i 1987 og funnet i tilknytning til en grav. Den stammer fra perioden en gang mellom 400 og 300 år før Kristi fødsel.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter