Guardamars ruiner fra oldtiden blir museum

Publisert

I Pompei var det lava og aske som foreviget byen fra fortiden. I Guardamar er det sanden som har tatt var på restene av bosetningen Fønikerne grunnla her 800 år før Kristi fødsel. Etter fønikerne bodde en rekke kjente folkegrupper fra historien her.

I Juli åpner man området “la Fonteta” for publikum. Da man først begynte utgravningen her var det restene av et festningsverk og vakttårn som kom ut av sanden. Siden 80-tallet har man gjort arkeologiske utgravninger her i faser. Bare 10% av arealet er gått gjennom til nå.

Noen av gjenstandene man har funnet på stedet.

Har investert millioner

Primært er det “sol og strand” som trekker folk til Costa Blanca. Men rådhuset i Guardamar har brukt millioner av Euro å grave ut området og sette det i stand. Mye har man fått i støtte fra EUs fond for regional utvikling.

På området utenfor Guardamar kan man se hvordan Iberere, Fønikere, Romere og til slutt Maurerne har preget dette området langs Middelhavet.

Til nå er det meste man har funnet av gjenstander fra regionens islamske periode, mest konkret fra perioden under kalifen Abd al-Ramán III. De eldste funnene er dog fra Fønikernes periode.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter