Middelalderborgen i Guardamar gjenåpnes

Publisert

Borgen i Guardamar åpner nå igjen for publikum. Det blir både guidede besøk og et eget besøkssenter med utstilling når arbeidene med det nyrestaurerte Castillo de Guardmar» nå igjen åpnes for publikum.

Castillo de Guardamar, i Guardamar del Segura, bygget av maurere på 1100-tallet. Borgen huset i sin tid mesteparten av byens innbyggere, men ble ødelagt og forlatt etter det store jordskjelvet på Costa Blanca i 1829. Restaureringen av er støttet med midler fra EU.

Mye av den gamle bebyggelsen i Guardamar er bygget med steiner man tok fra det opprinnelige festningsverket.

Festningen er nå mer besøksvennlig med gangveier, benker, overbygg og belysning. Det er også nå flere kamera som overvåker området.

Et besøkssenter på rundt 40m2 vil inneholde en utstilling som illustrerer festningens og byen innenfor murene. Man har brukt rundt 1.2 millioner Euro på restaureringen og det nye bessøkssentere. Midlene kommer fra EU (European Regional Development Fund) og regionsadministrasjonen i Valencia. Målet er å trekke flere folk til Guardamar og gjøre de fastboende mer oppmerksomme på stedets historie.

I tillegg til restaureringen skal de arkeologiske utgravningene som allerede foregår på stedet fortsette. Blant annet er det funnet ruiner etter de første bosetningene til fønikerne i Guardamar, datert tilbake til rundt 400 til 600 år før Kristus. Tidligere sivilisasjoner som iberere, fønikere, grekere, romere og maurere skal alle ha hatt tilhold i området. Borgen ligger også slik til at den egner seg for utflukter, med panoramautsikt over Guardamar og Middelhavet.

Publikum har i dag adgang til området men det nye besøkssenteret og de tilhørende guidede omvisningene er ennå ikke klart men rådhuset sier dette blir satt i gang «snart», noe som trolig betyr innen påsken.

Samtidig arbeider man med restaureringen av et vakttårn i Guardamar fra den islamske perioden.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter