Restaurere vaktårn fra den islamske perioden

Publisert

I Guardamar jobber arkeologer med utgravingen av et gammelt vakttårn fra den iberiske halvøyas islamske periode. Tårnet ble oppført en gang mellom år 700 og 800.

Basen på tårnet måler 10 x 7 meter. Noe av det spesielle med tårnet er måten maurerne bygget det hele. Med å bruke hardt komprimert sand kunne man bruke lokale råstoffer og oppnå en solid mur som varer i hundrevis av år. Sand ble fylt opp i forskaling og banket sammen til et materiale som likner på stein. Kineserne brukte samme teknikk i deler av den kinesiske mur.

Tårnet skal ha blitt oppført som en del av militærkampanjen mot havnebyen Oran, som ligger på andre siden av Middelhavet på vestkysten av Algerie.

Byråd med ansvar for byens historiske arv i Guardamar, Pilar Gay, sier om tårnet at når det er ferdig utgravd vil det bli en viktig del av kulturarven i kommunen. I tilknytning til jobben man nå gjør med tårnet vil man studere nærområdet for eventuelle nye funn. Utgravingen vil være ferdig innen utgangen av året.

Det er satt av 17.000 Euro til prosjektet som er finansiert med 70% fra regionale myndigheter i Valencia og resten fra Guardamar kommune.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter