Fjerner russisk salat fra tapas-baren, introduserer “Kiev-salat”

Publisert

I nesten hver bar i Spania finner man et lite utvalg av tapas, og blant de vanligste små-rettene er “ensaladilla rusa”, eller russisk salat. Den er like typisk spansk som tortilla, Gazpacho, Salmorejo og papas brabas.

Men fra nå av vil spanjolene kun servere “ensaladilla de Kiev”.

Selv om Spania befinner seg langt borte fra bombene i Kiev vil spanjolene markere sin støtte til folket i Ukrania og avsky for Russlands handlinger.

Ikke så russisk likevel

Russisk salat i Spania besår av kokt potet, gulrot, majones, kokt egg, oliven og tunfisk fra boks. Opprinnelsen har den i Moskva, men det var den belgisk-franske kokken Lucien Olivier som introduserte den for russerne.

Under franco-diktaturet måtte man også endre navnet på den lille retten. Nasjonalistenes erke-fiende var kommunister og sosialister. Med det kunne man ikke spise noe “russisk”. Løsningen den gangen var å kalle den “ensaladilla nacional”, “ensaladilla imperial” eller “ensaladilla a secas”.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet og følg oss på Facebook!

Flere relaterte nyheter