Over 9.000 drept i Gaza, Madrid kommune vil gi Israel æresmedalje

Publisert

Bystyret i Madrid har besluttet å tildele Israel byens æresmedalje, et forslag som ble fremmet av Vox og støttet av regjeringspartiet Partido Popular. Opposisjonspartiene PSOE og Más Madrid kritiserer avgjørelsen og spesielt tidspunktet, i lys av massebombingene i Gaza.

EU-parlamentariker Carla Toscano fra det høyre-ekstreme Vox-partiet krever en “utvetydig fordømmelse av Hamas’ og andre terrorgruppers angrep på Israel”. Hun viser til at rundt 1500 israelske borgere er drept og over 220 er kidnappet. Toscano kaller ikke situasjonen en krig, men en “massakre”.

Antallet drepte på Gaza-stripen passerte 9.000 torsdag 2. november.

Regjeringspartiet Partido Popular støttet forslaget med henvisning til at Madrid selv har en lang historie med terrorhandlinger. De støtter derfor Israels rett til “selvforsvar”. Tildelingen av medaljen krever imidlertid også en positiv uttalelse fra kommunens spaltister.

Forslaget er “grusomt”

Rita Maestre, talsperson for Más Madrid, kaller forslaget “grusom”, hun påpeker at rundt 8000 palestinere har blitt drept de siste tre ukene i Gaza på grunn av israelske angrep, nesten halvparten av dem barn.

Les også:

Dømt konebanker i VOX

VOX-leder i Denia ville ikke reise seg for drept kvinne (44)

Vox vil ha slutt på gratis helsetilbud til immigranter under Corona-krisen

Uavhengighet, nostalgi og velferdskrise: Årsakene til Vox’ fremgang

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter