Dømt konebanker i VOX

Publisert

I Benidorm prøver det høyreekstreme partiet VOX å unngå skandalen i kjølvannet av nyheten om at en av deres kandidater for byrådet er tidligere domfelt for vold mot sin eks-kone. Partiet ønsker å avskaffe spanske lover som beskytter kvinner mot vold, spesielt fra menn de har et forhold til. VOX mener alle slike lover er diskriminerende mot menn.

Kandidaten David Pérez Brigido ble få måneder tilbake dømt til en straff på to års fengsel for forhold hvor han på forskjellige måter skal ha trakassert sin ekskone. Domstolen fant det blant annet bevist at VOX-politikeren regelmessig skal ha mishandlet kvinnen. Han skal ha slått henne i ansiktet, kastet henne i gulvet og dradd henne i håret. Pérez Brigido skal også ha tatt kontroll over hennes mobiltelefon og forbudt henne å ha kontakt med hennes foreldre og familie. Dommen ble gjort betinget da han ikke er straffedømt tidligere.

VOX forsøkte i første omgang å unngå å kommentere saken. De hevdet dette var «en intern sak» og ba pressen ligge unna «av respekt for privatlivet til offeret og de impliserte». Den lokale partiledelsen hadde også hevdet å ikke kjenne til dommen mot deres egen listetopp. Den dømtes mor og hans nye kjæreste står på plass 7. og 17. for Vox i Benidorm.

VOX snudde dog raskt i saken og Pérez Brigido ble fjernet fra valglisten.

Les også:

Tapas i Benidorms gamleby

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter