Vox vil ha slutt på gratis helsetilbud til immigranter under Corona-krisen

Publisert

Mens Spania kjemper mot Corona-smitten ber lederen for det høyre-ekstreme partiet VOX at man slutter å gi gratis Corona-prøver til «illegale immigranter».

Populisten Santiago Abascal, som leder VOX, mener det er viktigere at staten slipper å betale for testing av de som kan være smittet, enn at man får oversikt over de som er smittet for å eventuelt isolere dem eller behandle dem.

VOX mener også at immigranter og flyktninger uten papirer skal interneres i egne «sentre for internering» i opptil 60 dager. Etter det skal de sendes ut av Spania, til hvor har VOX-lederen ikke spesifisert.

Mange som kommer som flyktninger eller immigranter kommer fra land som ikke tar i mot noen, de kan stå i fare for å bli forfulgt, andre kommer fra land hvor det fortsatt er krig, blant dem Syria, Afghanistan og Libya.

Også Partido Popular

Vox er ikke eneste partiet som har brukt Corona-krisen for politiske mål.

Generalsekretær i Partido Popular Teodoro Gacia Egea anklager Spanias statsminister, Sanches for å bruke tiden sin på «propaganda» og hevder statsministeren snur ryggen til mediene. Leder for Partido Popular i Madrid regionen, Isabel Díaz Ayuso, hevder statsminsten «stenger mediene ute». Ordører i Madrid, fra samme parti, har brukt siste tiden på andre ting, han jobber aktivt mot smitten og sender oppmuntrende beskjeder til folk via tradisjonelle medier og sosiale medier.

I Spania har allerede mange fra høyresiden krevd statsministerens avgang. Regjeringen kritiseres for dens håndtering av situasjonen i Spania og representanter for opposisjonen har allerede begynt å snakke om ett mistillitsforslag. Andre stemmer mener det er ekstremt lite konstruktivt på dette tidspunktet og ber politikerne prøve å opptre ansvarlige mens landet er i en krisesituasjon.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter