VOX-leder i Denia ville ikke reise seg for drept kvinne (44)

Publisert

Leder av det høyre-ekstreme partiet VOX, Felix Redondo, ville ikke reise seg da man i bystyret holdt ett minutts stillhet til minne om 44 år gamle Elena som ble drept i kommunen av sin tidligere samboer.

Den 44-år gammel kvinnen ble denne høsten drept av sin tidligere samboer i Denia. Den 54 år gamle mannen skal ha sneket seg inn i huset hun nå bodde i sammen med parets 11 år gamle datter før han drepte henne med en kniv. Domstolen hadde tidligere dømt mannen for vold mot både kvinnen og datteren og krevd at han holde seg borte fra dem.

Rådhuset i Denia ville minne den drepte kvinnen med ett minutts stillhet under et bystyremøte. Partnervold er et stort problem i Spania. Man over tid har forsøkt å sette større fokus på inkludert å bedre beskytte kvinner som er rammet av partnervold med nye lover og samtidig vise samfunnet hvor mange kvinner som faktisk blir drept av sine eks-menn og eks-kjærester hvert år i Spania. 1026 kvinner har blitt drept av sine menn siden man begynte å føre statistikk over dette i 2003.

Det høyre-ekstreme partiet VOX har stilt til valg med lovnader om å fjerne lover som er ment å skulle beskytte de som er rammet av partnervold. VOX hevder slike lover er diskriminerende mot menn.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter

Nyttig å vite: