6.4 C
Alicante
14.7 C
Málaga
15 C
Las Palmas de Gran Canaria

2.000 sauer inntar Madrid

Forsikring av leiebil i Spania?

Reportasjen er sponset av SpaniaGuiden

Oppdag og utforsk Spania med din egen leiebil

Hver sesong forhandler vi med utvalgte leverandører for å kunne tilby de laveste prisene og helt åpne betingelser. Prisene inkluderer forsikring og det er full refusjon for bensin på tanken. Det er den norske avisen i Spania SpaniaPosten som leverer tjenesten.

Våre tilbud for leiebilen på Malaga og Alicante-flyplass

Søndag 23. oktober er det igjen turen for en av Spanias mange litt snodige fiestas. Mens mye av det mer «eksotiske» skjer i isolerte landsbyen går «La Transhumancia» gjennom sentrum av Madrid. To tusen sauer er blant deltakerne som som går i opptog med musikere, dansere og selvsagt sauegjetere.

Sommerbeite til vinterbeite

I gamle tider flyttet man sauer fra sommerbeite til vinterbeite, noe som for mange betød at man måtte gjennom Madrid. Den spanske hovedstaden ble konstruert ut av ingenting «midt i Spania» etter at den gamle hovedstaden i Toledo ble for liten. Gjeterne som lenge hadde flyttet sine saueflokker gjennom området endte senere opp med å betale Madrids ordførere for retten til å la sauene flytte seg gjennom byen på vei til nytt beite.

Gjenoppstod på 90-tallet

Tradisjonen hadde lenge vært glemt med i 1993 hentet man frem igjen «La Transhumancia» og begynte å markere festivalen i Spanias hovedstad hvert år i slutten av oktober.

Flere utflukter og opplevelser

spot_img

Utflukter og opplevelser