Vil stoppe flom i Torrevieja med 88.000 kubikkmeter vannreservoar

Publisert

Fire demninger med en kapasitet på tilsammen 88.000 kubikkmeter er løsningen på Torreviejas regelmessige oversvømmelser. Det er ikke bare materielle skader av flom som er problemet. Flomvannet tynner også ut vannet i salt-lagunene og vil på sikt kunne stoppe produksjonen av salt i byen som i praksis ble grunnlagt for å frakte salt ut til skip på kysten.

Det de tre partiene Izquierda Unida, Podemos og Alternativa Republicana som har lagt frem forslaget, rundt en måned før det skal arrangeres lokalvalg i Spania.

Uvettig utbygging har ført til høy flomrisiko på store deler av Costa Blanca. Aksellererende klima-endringer og ekstremvær gjør at konsekvensene blir mer alvorlige år for år.

Les også:

Nytt tiltak mot flom på Orihuela Costa

Løser flom-problemene i Torreta-Florida

Håper “grønn korridor” skal bremse flom i Albir

53.640 trær skal forhindre flom syd på Costa Blanca

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter