53.640 trær skal forhindre flom syd på Costa Blanca

Publisert

Rådhuset i Orihuela har lagt frem en plan som inkluderer å plante 53.630 nye trær og “restaurere” elveleiet til Segura-elven. Rådhuset ser nå en mulighet gjennom EU fond som “Next Generation” og et nytt fond underlagt «Departementet for økologisk overgang», Ministerio para la Transición Ecológica y el Reto Demográfico.

Det rådhuset foreslår er å skape ny vegetasjon i det som i dag av et 5 hektart stort område langs elven. Samt restaurere skog over et 10.4 kvadratkilometer stort område. Totalt snakker man om 53.630 trær samt 122.892 busker e.l.

En sårbar region

Hele regionen syd på Costa Blanca er svært utsatt for flom og konsekvensene når vannmengdene kommer er store her. Området er flatt og mangel på vegetasjon og tørr jord gjør at vannet ikke drenerer ned i bakken når det kommer. Det er ikke uvanlig at flom i regionen forårsaker millioner av euro i skader og tapte liv.

Også i Albir har man lagt frem planer for å få penger fra det nye fondet: Håper “grønn korridor” skal bremse flom i Albir

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter