12.3 C
Alicante
30.4 C
Málaga
19.1 C
Las Palmas de Gran Canaria

Tvilling-møllene skal endelig restaureres

Etter flere år tomme løfter er det endelig satt av midler så man kan få stoppet forfallet av tvilling-møllene i Orihuela. Tvillingene «Moquita og Mando» og anlegget de er en del av skal påkostes en halv million Euro.

De gamle møllene er en del av det vanningsystemet maurerne bygget ut under Spanias islamske epoke. Vanningssystemet er opp gjennom årene blitt utvidet og bygget på, deler av anlegget er i bruk den dag i dag.

Maurernes kunnskap og teknologi for å flytte vann var essensielt i den oppblomstring man så av Levante-regionen etter deres ankomst. Maurerne viste hvordan man kunne flytte og lagre vann. På den måten gjorde de til da arrig og uproduktiv jord om til rismarker, åkre og appelsinlunder. De fleste frukter man ser på som «typiske» for Spania, inklusive appelsinen, klementiner og nisperos kom til Spania med maurerne.

Kommunen regner med arbeidene skal komme i gang ganske snart og ta rundt seks måneder. Orihuela kommune sa opprinnelig i 2017 at møllende skulle opprustes da de overtok eierskapet. Det har nå gått tre år og møllene har i mellomtiden forfalt ytterligere.

Orihuela kommune foreslo i 2017 å inkludere tvilling-møllen på UNESCOs liste over verdensarven.

[the_ad_group id="8585"]
[the_ad_group id="25373"]
[the_ad_group id="8584"]
[the_ad_group id="8584"]
[the_ad_group id="8584"]
[the_ad_group id="25369"]

Relaterte saker

- Advertisement -[the_ad_group id="8585"]