Kulturskatt skal endelig restaureres

Publisert

Etter flere år med forfall skal tvilling-møllehjulene i Orihuela endelig restaureres. Det ble klart etter at kommunen nylig overtok eierskapet over anlegget. Hjulene inngår i et sinnrikt system for vanning av jordene syd på Costa Blanca som ble bygget av maurere for over tusen år siden. Tidligere i år ble den ærverdige konstruksjonen foreslått søkt inn på Unescos verdensarvliste.

Foruten tvilling-møllehjulene «Moquita» og «Pando» består vanningsanlegget i Orihuela av kanaler og diker som frakter vannet rundt over et større område mot grensen til Murcia. Vanningssystemet er opp gjennom årene blitt utvidet og bygget på, men den opprinnelige konstruksjonen skal ha blitt laget av muslimer etter erobringen av Spania på 700-tallet. Deler av anlegget er i bruk den dag i dag.

Møllehjulene skal nå restaureres. Det ble klart etter at Orihuela kommune nylig overtok eierskapet over anlegget fra det lokale vannrådet Juzgado de Aguas. Tidligere i år ble det også foreslått at anlegget skulle søkes inn på Unescos verdensarvliste, en søknad som tidligst kan fremmes i 2024.

Les også: Maurisk vanningsanlegg i Orihuela kan bli Unesco-arv 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter