Tre strender i Orihuela gjenåpnet: – Mindre kloakk i vannet nå

Publisert

Tre av 11 strender på Orihuela Costa ble stengt etter at analyser av vannet viste høyt nivå av kloakk i vannet. Byråd for strender mener nå at Cala Mosca, Cala Bosque og Cala Cerrada igjen kan åpnes for badende. Nye analyser av vannet viser at det er mindre kloakk i vannet nå.

Strendene ble stengt etter at man oppdaget kloakk flytende utenfor strendene. Det ble heist rødt flagg så folk ikke skulle gå ut i vannet og politiet skal ha brukt droner for å passe på at folk respekterte forbudet.

«Rådhuset har gjort en god jobb»

Byråd Antonio Sánchez her bedt besøkende turister og fastboende om unnskyldning for problemene. Han sier han er takknemlig ovenfor rådhusets ansatte som i løpet av 24 timer «løste opp i problemene».

50 år gammelt kloakknett

Orihuela Costa har ble i sin tid bygget ut i rekordfart. Fokuset var å bygge nye ferieboliger mens offentlig infrastruktur i stor grad ble oversett i denne perioden. Man rydder fortsatt opp etter «fortidens synder» med de konsekvensene man fortsatt ser med tanke på oversvømmelser, dårlig kloakknett og mangelfulle offentlige tjenester.

Politisk problem

Fortsatt mener mange at kystområdene i kommunen prioriteres lavt av rådhuset. Utlendinger med feriebolig i området bruker i liten grad sin stemmerett ved lokale valg. Noe som gjør at rådhuset prioriterer Orihuela by fremfor den ellers økonomisk viktige kysten.

Kloakknettet i området er i stor grad fra 70- tallet. Noe som regelmessig har ført til utslipp som skjemmer strendene.

Det var først i 2022 at Orihuela Costa fikk sin egen nødsentral med lokal-politi, brannmannskaper etc.

Norsk Helsebedrift søker helsesekretærer på hel-, og deltid!

Jobb fra hjemmekontor i Spania! Bor du i Alicante området, gjerne Torrevieja og ønsker å jobbe fra Spania fra hjemmekontor mot norske pasienter via nett på telefon og data, er...

Selge spaniaboligen din UTEN å reise til Spania?

Hele pakken hos LNDINBOLIG En del av våre kunder som vil selge boligen sin hverken kan eller ønsker å reise til Spania for å avvikle eierforholdet.Det kan være, tidsklemme, arveoppgjør,...

Relevante nyheter