Tidligere PP-ordføreren i Orihuela hevet lønn uten å jobbe

Publisert

Bascuñana (Partido Popular) var registrert som ansatt i det regionale helse-organet hvor han hevet lønn til tross for at han i realiteten ikke utførte noe som helst form for arbeide. Mellom november 2007 og desember 2011 skal han ha mottatt 141 031 euro fra det offentlige for en fiktiv jobb som etterforskerne ikke har funnet spor av at han faktisk uførte.

Falske jobber i det offentlige er ikke unormalt i Spania. Man har gjentatte ganger avslørt flere saker hvor personer med innflytelse mottar lønn fra fiktive stillinger.

Den tidligere PP-ordføreren i Orihuela, Emilio Bascuñana, er nærmere en rettssak i den regionale domstolen i Alicante som har etterforsket politikeren i mer enn tre år for bedrageri og underslag. Domstolen vil nå åpne tiltale på begge tiltalepunktene.

Kjennelsen, som nettopp har blitt meddelt partene, beordrer også dannelsen av en egen avdeling for å akkreditere den tiltaltes økonomiske kapasitet, som er pålagt å stille en kausjon på 141 031 euro, beløpet som rådmannen angivelig skal ha mottatt fra de offentlige kassene uten noen form for plikt, og som skal dekke det sivile ansvaret som kan oppstå som følge av denne prosessen.

Han risikerer også en dom på tre års fengsel, seks års absolutt rettighetstap og ytterligere fem og et halvt år uten rett til å inneha et offentlig verv eller en stilling som innebærer utøvelse av legetjenester i organer som er underlagt Generalitat, der han for tiden arbeider.

Alfaz del Pi: Finansbyrådens ektefelle dømt til tre års fengsel

Les også: Spania har alltid vært ledet av Europas mest korrupte og inkompetente elite

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter