Alfaz del Pi: Finansbyrådens ektefelle dømt til tre års fengsel

Publisert

Ektefellen til finansbyråden i Alfaz del Pi, Maria Teresa Garcia, er dømt til tre års fengsel for dokument forfalskning. Dommen mot ektefellen ble avsagt allerede for et år siden og den tidligere advokaten har nå sittet fengslet i over fire uker i fengselet i Villena.

Gjerningene ektefellen er straffedømt for ble begått i 2005, altså to år før byråden tiltrådte stillingen. Ifølge provinsdomstolen i Alicante hadde ektemannen urettmessing tilegnet seg € 250.000 ved å simulere annonseinnsetting i fagblader mens han var advokat for et gasselskap i Elda.

Gasselskapet Gas Alicante SAV i Elda valgte å anmelde forholdet siden det ikke var mulig å komme til en økonomisk løsning med den tidligere ansatte advokaten.

Kilder som lokalavisen La Marina Baixa har pratet med bekrefter at den domfelte advokaten har innlevert en anke til den konstitusjonelle domstolen, men hevder at retten valgte å utstede et ubetinget fengslingskrav allerede før anken hadde blitt vurdert.

Ordføreren i Alfas del Pi, Vicente Arques, uttaler at handlingene tilhører byrådens privatliv og at ektefellens handlinger ble begått før byråden ble engasjert i lokalpolitikken. Han sier også at saken ikke vil få konsekvenser for byrådens stilling. Maria Teresa Garcia er i tillegg til å være finansbyråd i Alfaz del Pi også organisasjonssekretær for PSPV i La Marina Baixa.

I kritiske medier har man stilt spørsmål med hvordan PSOE i Alfaz del Pi kan stole på Garcia. Man mener at når hennes ektemann plutselig fikk så store “ekstra-inntekter” burde det ringt en bjelle hos henne. Og gjorde det ikke det så er det alarmerende og hun er da neppe kvalifisert til å passe på pengebingen til rådhuset.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter