Murcias nye flyplass Corvera åpner med ruter til Oslo, Bergen, Stavanger og Trondheim

0
555
Murcia Flyplass Covera
Murcia Flyplass Covera

Murcia flyplass San Javier flytter nærmere Murcia by og får navnet Corvera og flyplasskoden RMU for Aeropuerto Internacional de la Región de Murcia. Opprinnelig estimerte man åpning i løpet av desember måned. Nå opererer man med 15. januar som dagen den nye flyplassen går i drift.

Fire av syv annonserte internasjonale ruter fra den nye flyplassen går til Norge. Norwegian har annonsert de vil fly direkte fra Bergen, Oslo, Stavanger og Trondheim til Murcia flyplass Corvera. Dette er samme rutene det norske selskapet har hatt til/fra San Javier.

Jet2 har annonsert ruter til Leeds og Manchester. I tillegg regner man med det kommer flere ruter til Storbritannia, Belgia og Irland. Ryanair har i en periode vært i forhandlinger med AENA, det spanske luftfartsverket om flyvninger til og fra den nye flyplassen.

Leiebil, parkering og shopping

Corvera blir en mer behagelig flyplass å reise fra. Selskaper som Subway, Semba, Costa Coffe, Food&Goods har annonsert de åpner sine butikker her. Det blir restauranter både i området for innsjekk og inne på flyplassen i tillegg til to minibanker inne. Den gamle flyplassen San Javier hadde et minimalt tilbud for de reisende. Den nye flyplassen er på 1200m2 og får 1112 parkeringsplasser, 528 av disse er reservert for leiebiler som kan hentes direkte på Murcia flyplass Corvera.

Å sette fra seg bilen på flyplassen vil koste 9.7 Euro pr døgn, noe som er over 40% rimeligere enn på Alicante flyplass.

Flyplassavgiften er 39% lavere pr passasjer på Corvera sammenliknet med Alicante Flyplass.

Kortere vei til Torrevieja og Orihuela Costa

De mange nordmenn som hver dag flyr via Alicante med Torrevieja vil ofte foretrekke å reise via flyplassen i Murcia da veien til ferieboligen vil være kortere enn fra den langt større Alicante flyplass. Den nye flyplassen ligger midt mellom Cartagena, Murcia og San Javier, altså litt lengre borte fra kysten enn gamle San Javier flyplass.

San Javier blir militærflyplass

Fra 14. januar 2019 stenges flyplassen i Murcia-San Javier for rutefly. Militære som eier flyplassen og driver pilot-trening får da flyplassen for seg selv. Den relativt nye flyplassen Corvera, som ligger nærmere Murcia, overtar passasjertrafikken. Det er få avganger i Januar noe som gjør overgangen enklere.