«Kristne advokater» vil ha omstridt fasist-kors tilbake foran kirken

Publisert

Et skred av rettslige krav og anmeldelser har som mål å få tilbake det store korset som man tidligere fjernet fra plassen foran kirken i Callosa de Segura (Alicante).

Foreningen «Kristne Advokater» har brukt flere år på å finne administrative feil og juridiske metoder som kan få korset tilbake der de mener det hører hjemme.

Det nesten fem meter store steinkorset ble opprinnelig plassert her til minne om fascistlederen José Antonio Primo de Rivera og 81 bysborgere som falt i de de deltok i statskuppet mot den spanske republikken. De 81 deltok tidlig i borgerkrigen på nasjonalistenes side mot republikken.

Korset ble endelig fjernet tilbake i 2018 etter flere feilede forsøk hvor høyre-ekstreme fysisk møtte frem og hindret kranbilen i å løfte bort steinkorset.

Kirken var sentral for overgangen til fasisme og diktatur

Da fasistene gikk til angrep på republikken Spania, var det med støtte og velsignelse av den katolske kirken. De religiøse hadde sett min makt bli mindre under republikken og sammen med erke-konservative militære og andre grupper gikk de til angrep på staten. Fasistene vant borgerkrigen og resultatet ble et fasist-dikatur under General Franco. Mens andre land i Syd-Europa forkastet sine fasist-diktaturer i hovedsak på 30-tallet hadde Spanjolene Europas lengst-levende fasist-regime til Generalens død i 1975.

Les også:

Fasist-markering i Callosa

Fasist-kors endelig fjernet

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter