Krangel om solcellepark for avsaltings-anlegg i Torrevieja

Publisert

Solcelleparken som skal redusere strømregningen til avsaltingsanlegget i Torrevieja. Regjeringen ønsker å plassere anlegget på det noen sier er “de beste jordbruksarealene i San Miguel”. Lokale bønder har blitt mobilisert i protest mot solcelleparken.

Det hører med til saken at rådhuset i Torrevieja (Partido Popular) har lite kjærlighet til overs for den sentrale regjeringen (PSOE). De to partene møttes ikke da statsministeren besøkte Torrevieja forrige uke.

Solcelleparker kan også etableres i kombinasjon med jordbruk. Panelene kan installeres i høyden så man kan dyrke frukt og grønnsaker i halvskyggen under og på den måten har avlinger som ikke liker direkte sol-lys hele dagen.

På bildet ser man i rødt det arealet hvor regjeringen foreslår at man etablerer parken.

Avsaltingsanlegget i Torrevieja skal utvides

Utvidelsen av Acuameds avsaltingsanlegg i Torrevieja, som nylig ble godkjent av ministerrådet, vil øke produksjonskapasiteten for avsaltet vann med 50 %, til 120 kubikkhektometer per år, sammenlignet med dagens 80 kubikkhektometer.

Iverksettelsen av dette avsaltingsanlegget, som er det største i Europa.

Under sitt besøk på avsaltingsanlegget i Torrevieja for noen dager siden, anslo president Pedro Sánchez reduksjonen som tilførselen av fornybar energi fra solcelleanlegget vil gi, til fire fire cent per kubikkmeter (0,04 euro). Dette vil redusere regningen, som i dag er på 50 millioner euro i året, med bare 4,8 millioner euro i året hvis anlegget produserer 120 hektometer i året, slik utvidelsen er planlagt. Den økonomiske effekten som byggingen av solcelleparken i San Miguel de Salinas vil ha på landbruket, er imidlertid større enn reduksjonen i energikostnadene.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter