Pedro Sánchez i Torrevieja “Spania er best i verden på avsaltet vann”

Publisert

Regjeringspresident Pedro Sánchez har besøkt Acuameds avsaltingsanlegg i Torrevieja i Alicante, det største i Europa. Han understreket at regjeringen er fast bestemt på å sikre vannforsyningen til alle spanjoler og bekjempe tørken.

“Denne regjeringen har jobbet og vil fortsette å jobbe, med sosial og territoriell forpliktelse, for å garantere vannforsyningen til menneskelig forbruk og til vanning av landsbygda vår; med besluttsomhet og uten å gjemme seg bak unnskyldninger om kompetanse”, forsikret Pedro Sánchez, som har plassert vannpolitikk som “topp prioritet” for regjeringen for å bekjempe tørken.

Sánchez understreket at tørke er et felles og globalt problem som krever solidaritet mellom regionene. “Vi vil samarbeide med alle territorier og administrasjoner som ber om det, for å garantere vann der det er nødvendig”, understreket Pedro Sánchez.

Samtidig fremhevet regjeringspresidenten planlegging som en avgjørende faktor for gjennomføringen av vannplaner, med mål om å doble kapasiteten for avsalting og gjenbruk av vann i Spania.

Avsaltingsanlegget i Torrevieja skal utvides

Utvidelsen av Acuameds avsaltingsanlegg i Torrevieja, som nylig ble godkjent av ministerrådet, vil øke produksjonskapasiteten for avsaltet vann med 50 %, til 120 kubikkhektometer per år, sammenlignet med dagens 80 kubikkhektometer.

Iverksettelsen av dette avsaltingsanlegget, som er det største i Europa, vil gjøre det mulig å erstatte vannressursene i de berørte irrigasjonsområdene. På samme måte vil etableringen av en solcellepark gjøre installasjonene mer bærekraftige og gjøre det mulig å redusere prisen på avsaltet vann med rundt 4 cent per kubikkmeter.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter