Skuffet etter statsministerens besøk til Torrevieja

Publisert

Pedro Sánchez besøkte avsaltingsanlegget i Torrevieja 14. februar, i anledning en statlig investering som skal øke kapasiteten med 50 %.

Besøket ble i etterkant kritisert av både regionale og lokale politikere fra opposisjonen. De mislikte å ikke var invitert eller og ikke fikk møte den spanske regjeringssjefen.

Den akutte vannmangelen har fått regjeringen til å øke investeringene i avsaltingsanlegg. Nærmere 120 millioner euro er bevilget til å øke kapasiteten i Torrevieja fra 80 til 120 kubikkhektometer per år. Målet er å sikre en bærekraftig vannforsyning i La Vega Baja-området.

Til tross for investeringen ble Sánchez ikke tatt imot med åpne armer da han besøkte Torrevieja. Den andalusiske regionspresidenten Carlos Mazón (PP) kritiserte både det faktum at representanter for de lokale myndighetene ikke var invitert til arrangementet og det faktum at regjeringen ennå ikke har gitt klarsignal til å overføre vann fra elven Tejo til Segura for å bekjempe tørken.

Mest kritisk var ordføreren i Torrevieja, Eduardo Dolón (PP), som hadde forventet å møte Sánchez for å diskutere lovede investeringer i kommunen. Det dreier seg først og fremst om oppgradering av strandpromenader og strender, som ligger under det statlige kystdepartementets ansvarsområde.

Andre som ble skuffet over Sánchez’ besøk, var pressekorpset, ettersom regjeringssjefen holdt en institusjonell tale uten mulighet for journalistene til å stille spørsmål.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter