Bygger 21.314 nye boliger, men det er ikke vann til alle

Publisert

I Orihuela er det 21.314 nye boliger planlagt og godkjent. Vannverket for regionen har nå lagt frem beregninger som viser at det blir åpenbar vannmangel når boligene er på plass og i bruk. 10.329 kubikkmeter vann pr døgn blir “underskuddet”. Finner ikke rådhuset mer vann betyr det vannrasjonering for innbyggerne.

De nye boligene er underveis på Playa Flamenca, Villamartin, Lomas de Cabo Roig, Mil Palmeras m.m.

Varsler om vannrasjonering på Orihuela Costa

Rapporten fra vannverket sier at “det eneste tiltaket man kan ta er å kutte ned på antallet nye boliger”. Man påpeker også at man i 2017 var nære med å innføre vannrasjonering i kommunen som følge av for lite vann og for høyt forbruk.

Bygger uten å tenke på infrastruktur

Mange av disse nye boligene havner på Orihuela Costa hvor fortidens største synd kan ha vært å bygge uten å ta med nødvendig infrastruktur. Stadige oversvømmelser når det regner, er en del av dette, i de avløp mangler eller har for liten kapasitet. I tillegg til kloakk som renner ut ved strendene om sommeren når eldgamle ledningsnett blir for smått.

Denne sommeren ble strender på både Orihuela Costa og i Torrevieja stengt som følge av forurensing fra kloakk. Forbud måt å fylle svømmebasseng eller vanne i hagen kommer regelmessig fra rådhus på Costa Blanca hver sommer.

Les også:

Tre strender i Orihuela gjenåpnet: – Mindre kloakk i vannet nå

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter