Artisjokk-fest på La Zenia

Publisert

Rådhuset i Orihuela arrangeer “Zenia Alcachofa Fest” sammen med handesenteret Zenia Boluevard. I tillegg er Vega Baja Artisjokkforening med på arrangementet. Det går av stabelen 23. mars og har som mål å oppmuntre og fremme forbruket av et av nøkkelproduktet fra landbruket i regionen, artisjokken. Man vil gjøre det med forskjellige aktiviteter for hele familien.

Kokken i Paella Mediterránea, Juan Antonio Álvarez, forklarte at han skal stå for “levende steking av 1 000 artisjokker i løpet av halvannen time og 300 hamburgere”.

Denne perioden er høysesong for høsting av artisjokk i Orihuela-området. Dette ble markert i Almoradi kort tid tilbake med en egen artisjokk-festival.

Handlesenteret Zenia-boulevard er stedet hvor man markerer “den lange grønne”.

Til slutt forsikret Luis Gómez, medlem av Vega Baja Artisjokkforening, at “vi er takknemlige for dette arrangementet fordi det kommer mange utlendinger til Zenia Boulevard, og det er en måte å markedsføre artisjokken internasjonalt på”. Han insisterte også på at “bøndene går gjennom en vanskelig tid, og den beste måten å hjelpe dem på er å kjøpe og spise produktene, for det som dyrkes i vårt område, er av høy kvalitet og trygg mat”.

Program for Zenia Alcachofa Fest

Kl. 13.30 skal det bakes artisjokk, og kl. 14.30 er det tid for å smake på artisjokkburgere. Kl. 16.30 blir det matlagingshow for barn, og kl. 18.30 er det artisjokkgåsenes tur. Dagen avsluttes med et artisjokkmalerverksted kl. 18.30.

Det vil også bli delt ut flyers med ulike tradisjonelle oppskrifter der artisjokken er hovedpersonen, både på spansk og engelsk. Noelia Grao avsluttet med å takke Vega Baja Artisjokkforening, kjøpesenteret Zenia Boulevard og Paella Mediterránea for deres engasjement i forbindelse med arrangementet.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter