Artisjokk-festival i Almoradi

Publisert

I Almoradi markerer man denne helgen “den nasjonale artisjokk-kongressen”. Det blir masse smaksprøver og demonstrasjoner på artisjokk-basert tapas. Det er et paralellt gatemarked, konserter, utstillinger i tillegg til “olympiske leker” og opptok med “artisjokk-gudinnen”.

Noen av høydepunktene:

Lørdag 10.00 festivalområdet åpner. Med tapas på torget og utendørsmarked.

Søndag 11.30 opptog gjennom Almoradi. Den “grønne gudinnen” er paradens høydepunkt. Med tapas på torget og utendørsmarked hele dagen.

Festivalen stenger klokken 17.00.

Artisjokken som ifølge myten også er et afrodisiakum er den viktigste avlingene for jordbruket i Almoradi, en av Torreviejas nabo-kommuner.

For komplett program klikk her.

Artisjokken kom opprinnelig fra Maghrebområdet, Sør-Europa, landene langs Middelhavet og Midtøsten. Her har den blitt plantet i jordbruk for mellom 5.000-10.000 år. 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter