13 utflukter nære Torrevieja

Publisert

Hva med en aktiv dag på en bondegård i San Miguel med paintball og firhuling, naturens eget gjørme-SPA i Mar Menor, sjømat i Cabo de Palos eller litt historie i Torreviejas salt- og sjøfartsmuseum eller det naturhistoriske museum?

Du må ikke dra langt for å oppleve museer, SPA, vannland og mye annet om du tilbringer ferien i Torrevieja området. Mange som ferierer her har med seg leiebil fra Alicante flyplass og har hele Costa Blanca for sine føtter. Her er tretten gode tips for ferien i Torrevieja området:

Lo Rufete, tilbring en aktiv dag utenfor San Miguel


På sin store landbrukseiendom har eier Manuel Correas Torregrosa siden 2002 drevet Lo Rufete. Natur og dyr, spesielt hester, har alltid vært hans lidenskap. Drømmen om å lage en sosial ramme rundt sine interesser, har resultert i et variert tilbud for alle aldersgrupper.

– Jeg har hatt egne hester her på gården i mange år før vi startet Lo Rufete. Det begynte med behov for stallplasser, og etterspørsel etter rideundervisning. Etter hvert har vi utvidet tilbudet vårt til å inkludere blant annet quad-motorsykler, bueskyting og paintball, uttaler han.

Dykking og sjømat i Cabo de Palos


Like før man kjører ut mot La Mange passerer de fleste Cabo de Palos og dens 500 innbyggere, uten at de vet hva de går glipp av. De fleste besøkende kommer hit for å nyte sprellende fersk sjømat eller spesialiteten med ris og fisk “El Caldero”. Landsbyen er nært knyttet til havet og byr på noe av den beste dykkingen i Spania har å by på takket være naturparken og et utall godt bevarte skipsvrak.
https://spania.no/murcia/cabo-de-palos/

Marmorkirken i Novelda


Vakkert beliggende på en høyde 3 km fra sentrum av Novelda finner vi den mauriske borgen ”el castillo de La Mola” fra 1200 tallet. På den samme høyden, som et landemerke for folk som passerer Novelda på N 330 mot Madrid ligger også ”el Santuario de Santa Maria Magdalena”.

Mar Menor Naturens eget SPA i Mar Menor

En liten kjøretur sydover retning La Manga kan man besøke de Lo Pagan og ta seg en «SPA-dag» i gjørma. Havbunnen i lagunen nord i Mar Menor – det lille havet – byr på rikelig innhold av kalsium, magnesium og andre mineraler i sterk konsentrasjon. Solen har tørket ut og formet dette spesielle anlegget.

Fem ting å gjøre å Elche

Like syd for Alicante, i retning av Torrevieja, ligger palmebyen Elche (på valensiansk Elx). Dette er den nest største byen i Alicanteprovinsen, med 215 000 innbyggere. Elche har to ting på UNESCOs verdensarvliste: Palmeruten i sentrum av byen og det religiøse skuespillet Misteri d`Elx. I tillegg har byen en rekke interessante serverdigheter som det er verdt å se nærmere på.

Helsebringende kildevann og romerske ruiner

Baños de Fortuna ligger i innlanet en kort kjøretur fra Orihuela. Baños de Fortuna er kjent for sine varme kilder og har vært benyttet til dyrking av helse og skjønnhet helt tilbake til romertiden. Byen har sin egen campingplass hvor svømmebassenget selvsagt fylles opp med byens helsebringende kildevann.

Helligdommen Baños de Fortuna er en av de viktigste romerske funnene som er utgravd i Spania. Ruinene har vært kjent siden de ble oppdaget i 1999 og siden har det vært utført utallige utgravninger på stedet hvor det blant annet er funnet basseng og vannkanaler.

Badeland i Torrevieja, Aquapolis, Aqua-Park Rojales, Flamingo Aqua Park

Blir du lei av strand, sand og saltvann, kan en badepark være et godt alternativ. I Torreviejaområdet har du tre muligheter i umiddelbar nærhet. Mye moro venter deg i Aquapolis, Aqua-Park Rojales og Flamingo Aqua Park.
https://spania.no/alicante/torrevieja/badeparkene-torrevieja-aquapolis-aqua-park-rojales-flamingo-aqua-park/

Rio Safari i Elche

Midt mellom Santa Pola og Elche finner man Rio Safari. Den over 20 år gamle dyreparken er det beste alternativet for de minste om man ikke vil ta turen til de større parkene litt lenger nord på kysten ala Terra Natura eller Mundomar.

Rojales sitt landbruksmuseum – Museo de la huerta

Før turismen kom til området var det jordbruket de fleste drev med. Like utenfor Rojales finner vi et museum dedikert til lokal jordbruks kultur. Jordbruk har i tusener av år vært viktigste næring i dette område. Helt inntil nylig da industrialisering og turisme tok over. Museet ønsker å vise hvordan folk levde og arbeidet i jordbruket inntil nylig.

Torreviejas naturhistoriske museum


Torrevieja fikk for få år siden sitt eget naturhistoriske museet. Og det er ikke helt tilfeldig at museet i sjøfartsbyen i hovedsak byr på nærkontakt med historiske og nålevende arter fra både Middelhavet og andre havområder.

Torreviejas salt- og sjøfartsmuseum

Torreviejas historie er kanskje best representert på museumsfronten gjennom Museo del Mar y de la Sal i calle Patricio Perez 10. Der får du en fin innføring i byens stolte tradisjoner for sjøfart og saltproduksjon.

Aguilas, Calabardina og Puerto Mazarron – kystperler på Costa Cálida

Murciaregionen, like syd for Alicanteprovinsen, har mange flotte feriedestinasjoner noe ukjent for oss nordmenn. Langs Costa Calida – den varme kysten finner vi Aguilas, Calabardina eller Puerto Mazarron alle mindre enn et par timers biltur syd fra Alicante.

Dama de Elche – Ett av spanias viktigste arkeologiske funn

La Alcudia er et sted i Elche fylt med gamle ruiner som vitner om eldgamle bosettinger fra neolittene, karthagenerne, romerne og vestgoterne. Her er det funnet pyntegjenstander, krukker og gamle romerske spa, men viktigst av dem alle, statuen av det de tror er en vakker dame, La Dama de Elche.


Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter