21.7 C
Alicante
30.4 C
Málaga
23 C
Las Palmas de Gran Canaria

Baños de Fortuna – Kildevann fra jordens indre

Baños de Fortuna er et sted med medisinske spa som ligger i kommunen Fortuna i Murcia og som blir hyppig besøkt av skandinavere hvert år. Baños de Fortuna blir regnet for å være et av de viktigste turiststedene i Spania når det gjelder helse og velvære.

Baños de Fortuna er kjent for sine varme kilder og har vært benyttet til dyrking av helse og skjønnhet helt tilbake til romertiden.
Helligdommen Baños de Fortuna er en av de viktigste romerske funnene som er utgravd i Spania.

Ruinene har vært kjent siden de ble oppdaget i 1999 og siden har det vært utført utallige utgravninger på stedet hvor det blant annet er funnet basseng og vannkanaler.

Spaet er et av Spanias eldste og regnes for å være et av de mest sjarmerende spaene Spania har å tilby.
Spaet ble brukt både av romere og maurere inntil det ble forlatt. I 1860 ble stedet kjøpt opp av Juan Cascales Font som bygde Hotel Balneario i Leana. Det termiske badet ble bygget på slutten av det 19. århundret. Spaet ble totalrenovert på 1990-tallet og tilhører fremdeles samme familie som bygget det.

Bade under åpen himmel
På Baños de Fortuna kan man bade i vann som er oppvarmet fra jordens indre. Varme kilder stiger opp fra jorden og holder en temperatur på 53 grader Celsius. Vannet i bassenget holder derfor en temperatur på 35 grader, året rundt.
De varme kildene skal ha et rikt helsebringende innhold og har vært et populært feriested for de med revmatisme og andre kroniske lidelser. Eller rett og slett bare for å slappe av og la en stressende hverdag slippe taket.
Det varme vannet er et populært badested for hele familien fordi vannet er varmt og godt hele året.

Baños de Fortuna
Baños de Fortuna

Leana Balneario har nå hotellene Balneario, Victoria og España ved Baños de Fortuna.
Hotellene har varme bad, badebasseng og egne fasiliteter som arbeider for å hjelpe mennesker med pustebesvær.
Det finnes også et annet bade- og helsested som ligger ved det som i første øyekast ser ut som en alminnelig campingplass og heter La Fuente.
La Fuente har egne varme kilder som varmer opp deilig vann til et 15 meters basseng hvor man blant annet kan finne boblebad, jetstråler og massasjemuligheter for rygg og nakke. Vannfosser gir en lett skuldermassasje. Deler av bassenget ligger under et stort glasstak, mens resten er under åpen himmel.
Campingplassen La Fuente har plass for campingvogner og bobiler i tillegg til et utvalg av hotellrom og bungalower. Hotellet tilbyr også massasjer. Stedet er godt tilrettelagt for campingturister som kan bade hver dag, hele året.

Medisinsk vann
Man kan også finne varme kilder utenom badeanleggene. Langs veiene kan man hoppe i vannet sammen med lokalbefolkningen som både bader og vasker tøy i det rennende vannet.
I dette fellesbadet har hunder naturlig nok ingen adgang.
Vannet fra kildene er rikt på natrium, klor, sulfater og fluorid. Kildene har fått tilnavnet ”medisinsk vann” og er sagt å kunne hjelpe kroniske sykdommer som revmatisme og astma.
Kildene ligger i rolige Murcia som årlig tilbyr 325 soldager.

Relaterte saker

- Advertisement -