1 million Euro på ny sand til strand i Torrevieja

Publisert

Torreviejas mest populære bystrand, Playa del Cura, skal få 20.000 kubikkmeter ny sand om rådhuset får det som de vil. Dette er nesten det dobbelte av det man la ut på Los Locos stranden. Playa del Cura mister jevnlig mye sand til havet hver vinter. Konsekvensen er steiner og “svaberg” på deler av stranden som fra før av er ganske liten med sine 500 meter lengde.

Trenger positiv miljø-utredning

Prosjektet er avhengig av godkjenning fra miljøvern-departementet. En miljø-studie må utføres for å vurdere konsekvensene på miljøet ved å bringe inn store mengder sedimenter, som gjerne kan ha med seg nye arter. En av teknikkene som brukes i slike prosjekter er å la den nye sanden tørke ut på land i noen uker. Slik unngår man at levende planter, alger og dyr kommer med på kjøpet. Den nye “sterile” sanden er uansett unaturlig og med det er det alltid negative konsekvenser for livet i havet å legge ut ny sand.

12.000 kubikk til Los Locos

På Los Locos-stranden la man tidligere ut 12.000 kubikkmeter. Den ble hentet ut fra et steinbrudd i Abanilla, ikke langt fra Los Baños de Fortuna i Murcia.

Playa del Cura = Prestens strand

Playa del Cura skal være av de eldre navnene i Torrevieja. Opprinnelsen er angivelig ikke dokumentert noe sted. I Alicante-avisen Información vises det imidlertid til at navnet er blitt brukt på sjøkart så tidlig som i 1870. Historien går igjen om at en av kirkens menn skal ha druknet der, en så dramatisk hendelse at folk deretter bare kalte stedet for Prestens strand.

Hvorfor så rare navn på Torreviejas strender?

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter