Sevilla, Spanias vakreste?

Publisert

Denne fantastiske byen med 700.000 innbyggere er nå hovedstaden i Andalucía, men har tidligere vært hovedstad i Spania og en av de viktigste byene i den vestlige verden.

Da Dronning Isabell i 1492 sendte Columbus av gårde med tre skip fulle av straffanger, ante hun lite om at han skulle komme tilbake med så store rikdommer at det gav Spania verdensherredømme. Storhetstiden varte riktig nok bare i 150 år, men det var nok til å etablere avenyer, katedraler og monumenter som for alltid vil fascinere oss.

Sevilla Andalucia

Katedralen i Sevilla er kanskje det mest kjente byggverket. Som mange andre av de kristne monumentene i Andalucía, er den bygget på en arabisk moské. Moskeen er fra 1200 tallet, mens katedralen ble bygget for ca 500 år siden. Tårnet er 116 meter høyt og det gjør Katedralen til en av de tre største i verden.

Sevilla, Spanias vakreste?

Katedralens høye spir er til god hjelp når en beveger seg rundt i byen. Unntaket er når du beveger deg inn i jødekvarteret like ved siden av. Der er gatene så smale at du mister Katedralens høye tårn som referansekilde og vi har selv opplevd å gå oss vill mellom de koselige gatene! Likevel – ta deg en spasertur og nyt stillheten, et glass rødvin på fortausrestauranten og det historiske suset!

Sevilla Andalucia
Kirketårnet var opprinnelig minareten i moskeen. Etter at krisne fordrev jøder og muslimer fra Spania ble moskeen revet men minareten var for vakker til å ødelegges og er i dag klokketårn.

Utenfor Katedralen finner du hestedrosjene. I lille Fuengirola klarer man godt å se det meste uten firbeint hjelp, men i Sevilla er det virkelig hyggelig og nyttig å takke ja til tilbudet. Turen er nøye planlagt og regulert. Kusken tar deg med rundt til de fleste store attraksjonene og forteller deg hva de forskjellige er. Så kan du selv ta deg tilbake til dem du blir mest fascinert av.

Et av stedet du sikkert vil like er Maria Luisa Parken. Når ekvipasjen tar deg gjennom parken på 400 mål er det som å komme inn i en edens have. Alt er stille og fredelig og selv på varme sommerdager er luften sval og deilig. Inne i parken ligger også Plaza de América som du vil huske for at alle duene rundt fontenen er hvite.

Turen går videre til Plaza de España. Kanskje dette vil være stedet du ønsker deg tilbake til? Den halvsirkelformede bygningen ble bygget i 1921 og har de mest fantastiske mosaikkdekorasjoner. Lei en liten robåt og ro rundt vollgraven!

Hvis du reiser til Sevilla med barn kan vi gi følgende tips: Kjør først forbi Isla Mágica! og vis dem berg-og-dal-banen. Så lover du dem en tur dit dagen etter hvis de først blir med på din tur. Det virket for oss og vi hadde faktisk en flott dag i en fantastisk fornøyelsespark. Tidligere har vi kunnet styre oss for slikt, men dette var noe helt annet. Vi kom klokken 11 om formiddagen og reiste ikke derfra før ni om kvelden – og da hadde vi ikke engang sett alt. Rolig og fin atmosfære, rent og pent, ikke for mye folk (i september) og fascinerende opplevelser for både liten og stor.

Mer om Sevilla

Sevilla – Tyrefekting, tapas og flamenco

Sevillas Feria de Abril 

Vi kan ikke fortelle om alle de fantastiske severdighetene som Sevilla byr på. Men vi håper at dette har vært en smakebit som gir lyst til egen opplevelse.

Til slutt vil vi likevel nevne det som kanskje gjorde sterkest inntrykk på oss første gang vi kom til Sevilla. Vi hadde allerede vært på tur noen dager og kom direkte fra Málaga, Granada og Córdoba. Flotte byer og fantastiske opplevelser! Men i Sevilla var det en annen stemning. Det var en lørdag ettermiddag i mai, folk hadde pyntet seg og spaserte rolig rundt og konverserte. Bilistene holdt fartsgrensen og fløytet ikke. Trærne langs de brede avenyene stod i full blomst og hvor enn vi snudde oss så vi en bygning vakrere enn den forrige. Forskjellen fra stedene vi kom fra var slående. Sevilla er balsam for øyet og balsam for sjelen. Ta en tur!

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter