Storbritannia innfører karantene-krav, nå er spanjolene irritert

Publisert

Storbritannia fulgte Norge og krever karantene for de som nå kommer fra Spania.

Mens lille Norges avgjørelse i stor grad ble oversett i Spania utgjør britene en langt større og mer økonomisk viktig gruppe turister. Spanske myndigheter har påpekt at de områdene briter primært ferierer i er langt unna de områdene i Nord-Øst Spania hvor man nå ser økende antall som tester positit for Corona-viruset. Spania ber nå britene fjerne karantene-kravet for reisende til regionene som ligger under smitte-grensen man har satt i Storbritannia.

Tyskland har hatt en langt mer tilmålt holdning. Tyske myndigheter advarer mot ikke-nødvendig reise til nettopp de tre regionene som hvor Corona-tilfellene nå har steget merkbart nemlig Katalonia, Aragon og Navarra.

Vil ha Kanariøyene og Mallorca åpnet

Spanias turist-minster Reyses Morato jobber nå mot Engelske-myndigheter for å få britene til å i det minste kunne reise fritt til og fra Kanariøyene og Balearene (Mallorca, Ibiza etc). I tillegg til at øyene ligger isolert fra fastlandet er disse blant regionene som knapt har hatt nye smitte-tilfeller.

Benidorm reagerer mot turist-ministeren

At det primært er øyene turist-ministeren ber britene åpne opp igjen har skapt reaksjoner på Costa Blanca. Råhhuset i turist-metropolen i Alicante-provinsen ber regjeringen ikke skape “første og andre-rangs” turist-destinasjoner. Alicante-provinsen har svært lave smittetall og ligger under de grense-verdiene satt i Storbritannia. Det er regionene i Nord-Øst som trekker snittet opp så mye i Spania.

Representanter for bystyret i Benidorm sier om kort tid vil stemme over et vedtak hvor de krever at regjeringen “korrigerer” det de nå gjør så britene også kan reise til og fra Costa Blanca uten krav om karantene.

Kartet publisert av BBC viser at antall smittede pr 100.000 bare er en brøkdel på Costa Blanca, Costa del Sol, Mallorca og Kanariøyene sammenliknet med regionene i Nord-øst hvor man har sett en økning siste tiden.

Mindre Corona-smitte på Costa Blanca enn i Storbritannia

President for Valencia-regionen, Ximo Puig, var en smule irritert over britenes avgjørelse. I et intervju med en radiostasjon i Valencia påpekte han at Costa Blanca og Valencia-regionen har mindre smitte blant befolkningen en det man har i Storbritannia. Han er nå en av mange som påpeker mangelen på logikk når man velger å kreve karantene for de som har vært i Spania uansett hva region man har vært i.

Alicante flyplass må “grønnlistes”

Flere byråder fra Alicante ber om at man får Alicante-flyplass listet som del av en “sikker korridor” for reisende mellom Storbritannia og Spania. De påpeker at Alicante-provinsen er blant de i Spania med minst nye Corona-tilfeller etter gjenåpningen av landet. Målet er at de som reiser ut fra Alicante-flyplass ikke skal rammes av krav om karantene i Storbritannia.

18 millioner briter reiste til Spania i 2019, det utgjør nesten en fjerdedel av alle ankomster til landet.

Spania innførte Europas strengeste Corona-karantene i mars og stoppet innreise til landet for alle som ikke var residente. De økonomiske konsekvensene for turist-sektoren og mange lokal-samfunn har vært store. Turisme utgjøre rundt 11% av Spanias brutto nasjonalprodukt.

Også norske myndigheters avgjørelse om å ikke dele Spania opp i smitte-regioner, som man har gjort med Sverige, har vakt harme i Spania. Nordmenns favoritt destinasjoner i Spania har lite Corona-smitte. Det er smitte i Aragon og Katalonia som drar langs-gjennomsnittet opp og gjorde at Spania havnet over grenseverdiene satt av FHI.

Les også: Hotell-eiere i Spania tilbyr å Corona-teste gjestene

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Flere relaterte nyheter

Nyttig å vite: