20.8 C
Alicante
30.4 C
Málaga
22 C
Las Palmas de Gran Canaria

Storbritannia innfører karantene-krav, nå er spanjolene irritert

Storbritannia fulgte Norge og krever karantene for de som nå kommer fra Spania.

Mens lille Norges avgjørelse i stor grad ble oversett i Spania utgjør britene en langt større og mer økonomisk viktig gruppe turister. Spanske myndigheter har påpekt at de områdene briter primært ferierer i er langt unna de områdene i Nord-Øst Spania hvor man nå ser økende antall som tester positit for Corona-viruset. Spania ber nå britene fjerne karantene-kravet for reisende til regionene som ligger under smitte-grensen man har satt i Storbritannia.

Tyskland har hatt en langt mer tilmålt holdning. Tyske myndigheter advarer mot ikke-nødvendig reise til nettopp de tre regionene som hvor Corona-tilfellene nå har steget merkbart nemlig Katalonia, Aragon og Navarra.

Vil ha Kanariøyene og Mallorca åpnet

Spanias turist-minster Reyses Morato jobber nå mot Engelske-myndigheter for å få britene til å i det minste kunne reise fritt til og fra Kanariøyene og Balearene (Mallorca, Ibiza etc). I tillegg til at øyene ligger isolert fra fastlandet er disse blant regionene som knapt har hatt nye smitte-tilfeller.

Benidorm reagerer mot turist-ministeren

At det primært er øyene turist-ministeren ber britene åpne opp igjen har skapt reaksjoner på Costa Blanca. Råhhuset i turist-metropolen i Alicante-provinsen ber regjeringen ikke skape «første og andre-rangs» turist-destinasjoner. Alicante-provinsen har svært lave smittetall og ligger under de grense-verdiene satt i Storbritannia. Det er regionene i Nord-Øst som trekker snittet opp så mye i Spania.

Representanter for bystyret i Benidorm sier om kort tid vil stemme over et vedtak hvor de krever at regjeringen «korrigerer» det de nå gjør så britene også kan reise til og fra Costa Blanca uten krav om karantene.

Kartet publisert av BBC viser at antall smittede pr 100.000 bare er en brøkdel på Costa Blanca, Costa del Sol, Mallorca og Kanariøyene sammenliknet med regionene i Nord-øst hvor man har sett en økning siste tiden.

Mindre Corona-smitte på Costa Blanca enn i Storbritannia

President for Valencia-regionen, Ximo Puig, var en smule irritert over britenes avgjørelse. I et intervju med en radiostasjon i Valencia påpekte han at Costa Blanca og Valencia-regionen har mindre smitte blant befolkningen en det man har i Storbritannia. Han er nå en av mange som påpeker mangelen på logikk når man velger å kreve karantene for de som har vært i Spania uansett hva region man har vært i.

Alicante flyplass må «grønnlistes»

Flere byråder fra Alicante ber om at man får Alicante-flyplass listet som del av en «sikker korridor» for reisende mellom Storbritannia og Spania. De påpeker at Alicante-provinsen er blant de i Spania med minst nye Corona-tilfeller etter gjenåpningen av landet. Målet er at de som reiser ut fra Alicante-flyplass ikke skal rammes av krav om karantene i Storbritannia.

18 millioner briter reiste til Spania i 2019, det utgjør nesten en fjerdedel av alle ankomster til landet.

Spania innførte Europas strengeste Corona-karantene i mars og stoppet innreise til landet for alle som ikke var residente. De økonomiske konsekvensene for turist-sektoren og mange lokal-samfunn har vært store. Turisme utgjøre rundt 11% av Spanias brutto nasjonalprodukt.

Også norske myndigheters avgjørelse om å ikke dele Spania opp i smitte-regioner, som man har gjort med Sverige, har vakt harme i Spania. Nordmenns favoritt destinasjoner i Spania har lite Corona-smitte. Det er smitte i Aragon og Katalonia som drar langs-gjennomsnittet opp og gjorde at Spania havnet over grenseverdiene satt av FHI.

Les også: Hotell-eiere i Spania tilbyr å Corona-teste gjestene

Spanderer du en kaffe på redaksjonen?

Corona-krisen skadet lokale annonsører i Spania. De bruker lite penger på markedsføring. Vi ber om din støtte for å kunne bruke mer av vår tid på å holde deg oppdatert. I steden for en betalingsmur har vi åpnet for ett frivillig abonnement. De som ikke er klare for det oppfordrer vi til å virtuell kopp kaffe på noen i redaksjonen nå og da.

Spanderer du på kaffen i dag?

Kommentarer

SpaniaPosten
Etablert i 2002. SpaniaPosten publiseres på papir i Alicante og Malaga-provinsene. Våre skribenter er fastboende i Spania og fagfolk med årtier av erfaring fra nettopp Spania.

Vil deklarere ny «alarm-tilstand» i Spania

Den spanske regjeringen forbereder seg på å deklarere «alarm-tilstand». I Spania har man siste dagene vurdert innføringen av...

Vurderer portforbud nattestid

President for Valencia-regionen bekrefter at man innfører portforbud i regionen fra klokken 24.00 til 06.00 frem til 9. desember.]

Hestedrosjene i Marbella skal forbys

Rådhuset i Marbella stoppe driften av heste-drosjer i Marbella. Dette skal gjøres ved å kansellere de tillatelsene man tidligere har utstedt til...

Innbyggerne i Torrevieja vil ha bedre veier og parker

Rådhuset i Torrevieja har mottatt til sammen 86 forslag fra byens innbyggere gjennom ordningen hvor innbyggerne kan få komme med sine ideer.

Relaterte saker

Så mye tjener kassa-dama i Spania

Supermarked-kjeden Mercadona har publisert hva deres ansatte får betalt. Kjeden med hovedkontor i Valencia er en av Spanias største og de har...

Alicante-provinsens turist-sektor blør – politikerne famler

Turisme bidrar normalt i underkant av 13 milliarder Euro til provinsens økonomi. Dette året er over 9 milliarder i inntekter «borte». Rundt...

Sentralbanken forventer halvert vekst neste år

Banco de España justerer ned estimatet for økonomisk vekst fra 7,3% til 4,1%. En turist-sektor som har gått på halv maskin drar...

Alicante – helt avhengig av innvandrere

I 2035 vil man i Alicante-provinsen ha 110.000 flere innbyggere enn dagens tall. Det er takket være innvandrere at befolkningen øker.

Bare 42% av arbeidsplassene som «forduftet» er tilbake

Tall fra «Banco de España» viser at det er registrert 330.000 nye arbeidskontrakter i perioden april til og med august. De nye...

5G nettet i Spania åpnes

Innen utgangen av dette året vil 75% av Spanias befolkning være dekket av det nye moderne 5G nettet i landet.

75% droppet ferien i Spania

Tall fra det spanske byrået for statistikk, INE, viser hvor få turister som besøkte Spania i juli måned. Med...

Store fall i omsetningen for kjøpesentre

Handelsstanden melder om dramatiske fall i omsetningen denne sommeren. Størst er fallet de steder som Benidorm hvor det normalt er flest turister....

Alicante flyplass mistet 80% av flyvningene

I Juli måned var antallet internasjonale flyvninger til og fra Alicante flyplass redusert med hele 80% sammenliknet med samme samme måned i...

Halvparten av flyene var «kansellerte»

Sammenliknet med forrige sommer var det i år bare halvparten så mange flyavganger til Spania juli måned. Det spanske...
Annonsere eller tips om en nyhet? Send oss en melding