Bankene “kriger” om nye lånekunder

Publisert

I det det spanske boligmarkedet igjen har fått svært høy aktivitet kjemper spanske banker om lånekundene med rekordlave renter og lån på opptil 90% av boligens verdi.

Santander, Ibercaja og Bankinter er blant de som nå lar folk låne 90% av boligens verdi.

Lang tids oppdemmet etterspørsel etter nye boliger gjorde 2021 til et rekordår for enkelte eiendomsmeglere. Bankene vil ha sin del av denne kaka og man så svært lave renter og gode betingelser for lån til bolig i Spania. I oktober 2021 så man lån med fastrente på 1.47% bli tilbudt i Spania.

Det som er nytt nå er at man øker graden kundene kan få låne. Vanlig praksis i Spania har vært at ikke-residente kan få låne opptil 70% og residente opptil 80%. Dette av boligens verdi eller takst, ikke boligens pris.

At banker nå lar folk låne med bare 10% egenkapital vitner om et svært hett boligmarked i Spania. Bankene har selv lenge rådet folk til å ha minst 20-30% egenkapital.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter