Alicante-flyplass kan åpne for fly 15. juni

Publisert

Mens f.eks. Malaga-flyplass har vært åpen for vanlig trafikk under hele «alarm-perioden» har Alicante flyplass bare tillatt fly med spesial-tillatelse. Restriksjonene som har stoppet fly via Alicante-flyplass var opprinnelig vedtatt til og med 24. mai. I det kunngjøringsbrev fra den spanske regjeringen (BOE) sent ut 15. mai er 15. juni satt som datoen disse restriksjonene oppheves.

Nordmenn som har residencia i Spania kan fritt reise til Spania uansett, dette så lenge det det går fly. Turistbransjen på Costa Blanca forbereder seg på primært nasjonal turisme første del av sommeren.

EU lar statene åpne fra midten av juni – juli mest sannsynlig

EU definerte 14. mai retningslinjene og kjøreplanen for hvordan man åpner grensene for vanlige turister. Dato for når de første land kan åpne sine grenser sammenfaller med «utløpsdatoen» for stengningen av Alicante-flyplass selv om det er juli måned EU regner med som mer reelt for når reiser innen Schengen-området kan begynne igjen.

Man regner med det blir en gradvis åpning med restriksjoner.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter