25.9 C
Alicante
30.4 C
Málaga
25.8 C
Las Palmas de Gran Canaria

Malaga Flyplass (AGP) – Guide og info om transport, leiebil, taxi og busstider

Malaga flyplass – Málaga–Costa del Sol Airport

Like syd for Malaga by ligger flyplassen som er Spanias fjerde største med rundt 14 millioner passasjerer årlig.  Norwegian og SAS flyr hit fra Oslo Gardermoen. Ryanair og Norwegian flyr også til Malaga fra Haugesund (HAU), Sanderfjord flyplass Torp (TRF), Trondheim Lufthavn Værnes (TRD) og Bergen Lufthavn Flesland. Noen avganger går dog bare i sommerhalvåret.

Leiebil direkte på Malaga flyplass

Det er ingen grunn til å bli sittende på stranda hele ferien! Leiebil er billig i Spania, kom deg rundt under oppholdet ditt på Costa del Sol, se SpaniaGuiden sine tilbud for leiebil i Malaga med henting direkte på Malaga flyplass.

Flyplassen i Malaga har mer begrenset plass for leiebil enn f.eks. Alicante Flyplass. Mange leverandører har derfor bilene plassert i industriområder rundt flyplassen. Leiebilene fra SpaniaGuiden står direkte i parkeringshuset til høyre når du går ut av terminalbygget.

Reiser du til Malaga med barn?

For familier som besøker Malaga og Costa del  Sol med små barn anbefaler vi får reportasje om attraksjoner, severdigheter og utflukte for barn i Malaga-området.

Malaga flyplass til Malaga sentrum busstider

Det går expressbuss til flyplassen fra sentrum av Malaga. Bussen går hver halvtime til flyplassen 06.25 til 23.30. Til sentrum av Malaga 07.00 til 24.00.

Billetten koster 3 Euro og kjøpes ombord i bussen. Reisen tar rundt 15 minutter. Bussen stopper på grunnplan ved Terminal 3.

Lokaltoget Malaga flyplass – Fuengirola m.m.

Lokaltogets linje C1 stopper på Malaga Flyplass T3. Lokaltoget går til byer som Fuengirola, Benalmadena, Torremolinos og Malaga.

Reisetid til / fra Malaga Flyplass Costa del Sol:
Fuengirola: 34 minutter (Buss videre til Marbella)
Benalmádena: 18 minutter.
Torremolinos: 10 minutter.
Málaga María Zambrano (overgang til luntoget AVE) 8 minutter.
Málaga sentrum: 12 minutter.

Billetten koster 2-3 Euro en vei. Togstasjonen ligger i underetasjen av terminal 3.  Siste toget fra Malaga flyplass, til Fuengirola, går kl. 23:42.

Malaga flyplass busstider

For de fleste nordmenn som ankommer flyplassen er det busslinjen til Marbella og Estepona som er av interesse. Begge opereres av Avanzabus. Buss østover opereres av ALSA til f.eks. Nerja og Almuñecar. Fra underetasjen i T3 kjører bussen til Marbella på 45 minutter og til Estepona på 1 time og 15 minutter.

Malaga flyplass – Marbella busstider

Til flyplassen: 7.15, 8.15,  9.15, 10.15 (ikke helg/helligdager), 11.30, 13.15, 15.15, 15.30, 17.00, 19.15, 21.15 og 22.15.

Til Marbella: 8.15, 10.15, 11.30, 12.00 (ikke helg/helligdager), 12.30, 14.15, 16.15, 18.00, 18.50, 20.15, 22.30 og 23.45.

Malaga flyplass – Estepona busstider

Til Malaga Flyplass: 7.45 y 15.00.

Til Estepona: 11.30 y 18.50.

Busstidene kan være endret på sjekk på Avanzabus før du reiser.

Buss fra Malaga flyplass til Nerja, Almuñeca (Østgående ruter)

Direktebuss fra flyplassen Nerja: 14.00 med ankomst 15.55

Direktebuss fra flyplassen Almuñecar: 14.15 med ankomst 16.00

Se: https://www.alsa.es/ for detaljer om buss østover fra Malaga.

Malaga Flyplass Taxi
Taxiholdeplassen er direkte på flyplass-området.

Flyplassen er relativt kompakt. Det er uproblematisk å gå fra ene terminalbygningen til den andre.

Malaga Flyplass Kart
Malaga Flyplass Kart: Flyplassen har tre terminalbygninger. Men avstandene er kort og du går raskt fra den ene til den andre om du må bytte. Klikk på kartet for en interaktiv versjon med zoom etc.

 

Se pris på leiebil på Malaga flyplass


Forsikring av leiebil i Spania

Forsikring av leiebil i Spania?
Trenger jeg noen ekstra forsikring når jeg leier bil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva “standard” forsikring inkluderer og hvorfor man ellers kreves for depositum når man henter ut en leiebil i Spania.

10 viktige tips om leiebil på flyplassen i Alicante og Malaga

Leiebil i Spania ? Les våre 10 viktigste tips når du leier fra Alicante og Malaga flyplass

SpaniaGuiden har vært til stede i på Alicante og Malaga flyplass i nærmer 20 år. Les våre 10 beste tips om hvordan du sparer penger, tid og unngår overraskelser når du leier bil i Spania.


Summary
Malaga Flyplass (AGP) - Komplett flyplass-guide
Article Name
Malaga Flyplass (AGP) - Komplett flyplass-guide
Description
Flyplass info+kart for Malaga flyplass. Oversikt over offentlig transport, leiebil, buss, taxi til Marbella, Fuengirola, Nerja, Benalmadena etc.
Author
Publisher Name
Spania Digital
Publisher Logo

Spanderer du en kaffe på redaksjonen?

Corona-krisen skadet våre annonsører såpass at de fleste ikke bruker penger på markedsføring nå. Dette blir langvarig da skaden på det norske næringlivet har stor i og med at de fleste nordmenn har blitt værende “hjemme” denne sommeren.

Vi ber om din støtte for å kunne bruke mer av vår tid på å holde deg oppdatert.

I steden for en betalingsmur har vi åpnet for ett frivillig abonnement. De som ikke er klare for det oppfordrer vi til å virtuell kopp kaffe på noen i redaksjonen nå og da.

Spanderer du på kaffen i dag?

Kommentarer

SpaniaPosten
Etablert i 2002. SpaniaPosten publiseres på papir i Alicante og Malaga-provinsene. Våre skribenter er fastboende i Spania og fagfolk med årtier av erfaring fra nettopp Spania.

Byråd fikk «dubbet» tale på engelsk – ber om unnskyldning

Byråden Carlos Galiana har bedt om unnskyldning for bruken av «playback» under en presentasjon på engelsk. Ingen kunne se...

Alicante – helt avhengig av innvandrere

I 2035 vil man i Alicante-provinsen ha 110.000 flere innbyggere enn dagens tall. Det er takket være innvandrere at befolkningen øker.

Stor havne-utbygging i Fuengirola

Rådhuset i Fuengirola har nå lagt frem forprosjektet for det som skal bli Fuengirolas nye lystbåt-havn. Det skal investeres rundt 100 millioner...

Okkuperte hus for å dyrke marihuana

Syd i Alicante-provinsen har Guardia Civil oppløst en gjeng som brukte okkuperte hus til å dyrke Marihuana i stor skala.

Relaterte saker

Vakre rundreiser med leiebil i Malaga

Andalucia har trolig ett av Europas mest varierte landskap, med en leiebil står opplevelsene i kø og reisen går i ditt eget...

Med hunden på stranden i Fuengirola og Marbella

Å ta med hunden på stranda er i utgangspunkt forbudt på alle strender i Spania. Det er hensyn til hygiene og badende som ligger...

Costa del Sol – en komplett guide for deg med barn

Costa del Sol er proppfull av strandstrender og tilbyr et hav av aktivitetstilbud. Hva kan passe bedre når hele familien skal ha en hyggelig...

Málaga – byvandring, strandliv og museer

Málaga er den største byen på den spanske solkysten bedre kjent som Costa del Sol. I likhet med Alicante lider byen av å være...

Norsk Forening Costa del Sol i Fuengirola

Gjennom snart 30 år har Norsk Forening Costa del Sol vært en klubb for nordmenn i kystbyen Fuengirola. Her har de møtt nordmenn med...

Mijas, hvor du fortsatt kan «kjøre esel» hjem fra baren

Det første som skiller seg ut når du kommer til Mijas er taxiholdeplassen hvor det står opptil 61 esler med vogn eller sal. Oppstaset...

Jobbe i Spania – Megafon

Megafon er et selskap som etablerte seg på Solkysten i Spania i 2003. Siden da har selskapet utviklet seg til to avdelinger. En avdeling...

Marbella er et varemerke i seg selv

Costa del Sol, Marbella og områdene rundt har med et prisfall på opptil 50% vært blant de som har blitt hardest rammet av...
- Advertisement -
Summary
Malaga Flyplass (AGP) - Komplett flyplass-guide
Article Name
Malaga Flyplass (AGP) - Komplett flyplass-guide
Description
Flyplass info+kart for Malaga flyplass. Oversikt over offentlig transport, leiebil, buss, taxi til Marbella, Fuengirola, Nerja, Benalmadena etc.
Author
Publisher Name
Spania Digital
Publisher Logo