Ville okkupere bolig, fem arrestert

Publisert

Lokalpolitiet i Xabia pågrep fem personer etter at de forsøkte å okkupere en bolig. Det var eieren av boligen selv om oppdaget forsøket og varslet politiet.

De fem er nå tiltalt for innbrudd, skadeverk og tyveri med makt.

Dette skjedde i kommunen Xabia, mellom Altea og Valencia 4. juni. Da politiet ankom stedet kunne de høre slag/bråk inne fra boligen. Med det kunne de gå inn i boligen i det okkupantene åpenbart brukte makt for å bryte seg inn. Inne i boligen fant de fire menn fra 38 til 57 år. Og en kvinne på 42 år med britisk nasjonalitet.

Flere av de pågrepne har kriminelle rulleblad fra før. En av de fire var ettersøkt på grunn av en arrestordre.

Ekspress utkastelse

Politiet oppfordrer eiere, naboer og felles-eier om å bruke applikasjonen “AlertCops” sammen. Så lenge man handler raskt er det enkelt og raskt å kaste ut husokkupanter i Spania.

I Valencia regionen fikk man i 2020 et nytt regelverk som gjør det langt enklere å kaste ut husokkupanter. Katalonia har på sin side gått andre veien, her må man tilby okkupanter en ny bolig før de kan kastes ut.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter