46 grader, nye rekord-målinger i Alicante-provinsen

Publisert

I Orihuela by passerte temperaturen i dag 44 varmegrader. Med det nærmer man seg den historiske varmerekorden på 45,7 grader målt 4. juli 1994. Man målte 46 varmegrader i San Bartolomé som også ligger i Orihuela kommune.

I Elche har man målt 46 varmegrader. Høy luft-fuktighet gjør at den varmen man føler er fem varmegrader over det man måler. På Alicante flyplass har man målt 43 varmegrader. Man må tilbake til 1967 for å finne en høyere måling.

I Torrevieja ar man målt 38 grader rundt La Mata lagunen. 39 grader på Los Balcones og 30 på Los Locos stranden.

Temperaturen er på rundt 35 grader langs kysten og ti varmegrader høyere i provinsens indre regioner.

Maksimums-temperaturen i Alicante er 33-34 grader om sommeren. Denne sommeren har man sett termometeret passere 37 grader i Alicante.

Man forventer noe lavere temperaturer tirsdag når det blir mer skyer.

Bønder varsler at de nå mister avlinger. I Novelda sier bøndene at druene nå “svis” i det temperaturene er over 38 varmegrader deler av døgnet. Druene får “arr” og deler av skallet blir brundt. Den avlingen som er mest viktig for bøndene om sommeren er druer. I provinsen er det nå rundt 12.000 hektar dedikert druer.

Redd for skogbrann, vil “stenge” fjellet

I Alicante-provinsen er skogbrannfaren nå så høy at eksperter har uttalt at man bør sperre av adgangen til fjellområder. Professor Jaime Baeza, ved universitetet i Alicante, er ekspert på skogbranner. Han refererer til at man til nå har tapt 200.00 hektar i Spania. Og med denne siste hetebølger er faren så høy i provinsen at man bør hindre at folk tar seg inn i naturparker ved å stenge dem av.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter